5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 40

Culy 28 sep 2015 Inspiratie

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Tortas de Aceite

1. In de laatste FoodWeLove-box vonden we Tortas de Aceite. Deze heerlijke zoete koeken verkocht Ines Rosales Cabello voor een treinstation in de buurt van Sevilla. Reizigers namen de koeken mee en de bekendheid verspreidde zich razendsnel door Spanje.

De koeken worden gemaakt met tarwemeel, olijfolie, suiker en kruiden. Het is de ideale combinatie tussen zout en zoet met een vleugje anijs, precies zoals het zelfde recept als Inés Rosales in 1910. Benieuwd? Ga dan eens langs bij Hollandaluz op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Brun & Renard Assorti

2. Een fijn nieuw zoutmerk is Brun & Renard. Gewoon bij de Appie te koop, maar wel in vier bijzondere smaken (naast de gewone fleur de sel): Himalaya zout, zwart Hawaiiaans zout, Keltisch zeezout met kruiden (tijm, oregano en rozemarijn) en Keltisch zeezout met chilipepers. Lékker! De prijzen variëren van € 3,99 tot € 4,94.

Drink me chai tea latte0001

3. Het is al jaren één van de meest gedronken warme dranken ter wereld en Chai Latte is nu ook hot, hot, hot in Nederland. Chai is Indiaas voor ‘thee’, maar staat in de Westerse wereld vooral bekend als een mix van gezoete zwarte thee, melk of room en kruiden.

Mocht je het moeilijk vinden om de mix zelf te maken, dan kun je ook het kant-en-klare Drink Me Chai kopen. Deze mix is vanaf nu in de Nederlandse supermarkten te koop; bij Albert Heijn, Jumbo en Plus. Een blik van 250 gram kost €4,99. Je maakt je Chai Latte af met wat opgeklopte melk en een beetje cacaopoeder.

 DWDD kookt met Kranenborg

4. Al seizoenen lang schuift chefkok Robert Kranenborg bij Matthijs in De Wereld Draait Door aan om exquise recepten te bespreken én te proeven. Nu is er een boek: DWDD kookt met Kranenborg.

Dit kookboek bevat alle recepten die Robert in DWDD heeft laten zien; exclusieve gerechten als gegrilde houtsnip, haggis en cervelas de fruits de mer. Handig: bij elk gerecht een makkelijker variant voor thuis. Vanaf 10 november in de (digitale) boekwinkel.

MIX VOOR LIKEUR, KOFFIE

5. Een leuk cadeautje van Dille & Kamile: een mix om zelf likeur te maken.  Deze fles bevat een mix van ingrediënten, zoals basterdsuiker, biologische koffiebonen en kardemom. Voor het maken van de likeur heb je alleen nog jenever of brandewijn nodig. Deze Pineut-likeur is heerlijk bij een kopje koffie. Wordt geleverd in een glazen fles met recept (€ 11,95).

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 40
Sluiten