Inspiratie 19 jan 2015 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 4

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage-v2

1. Voor een extra dosis energie tijdens de donkere winterdagen kun je vanaf vandaag terecht bij SLA. Bij onze favoriete saladebar in Amsterdam krijg je nu namelijk bij een smoothie een kwartiertje lichttherapie met een speciale lichttherapie-bril. Fijn tegen een winterdipje. Wat een tof idee!

2. Waar vind je de beste hamburger van Nederland? Volgens een vakjury die bijeen kwam op de Horecava afgelopen week, eet je de lekkerste burger bij Ter Marsch & Co in Rotterdam. Zijn wij het roerend mee eens, trouwens. Het restaurant lanceerde tevens een nieuwe creatie: de Burgeresse, een combinatie van prime beef, lakjus, vers geschaafde truffel, Spaanse witte ui en een broodje met zoutspikkels op de korst. Nu op de kaart.

3. We schreven er al eerder over: insecten eten wordt hip. Supermarktketen Jumbo springt in het diepe en verkoopt nu groenteburgers, -nuggets en -schnitzels gemaakt met buffalowormen. “Insectenproducten hebben een hoog proteïnegehalte, een laag vetpercentage en zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Als volwaardige alternatieve voedselbron bieden insectenproducten de mogelijkheid om iets te doen aan de toekomstige voedselschaarste in de wereld”, aldus Jumbo. Een goede zaak!

4. Voor sap-lovers met een gevulde portemonnee heeft Akasha, de adembenemende spa van het Amsterdamse Conservatorium Hotel, een speciale juice cleanse samengesteld met de sapmakers van Detox Delight. Sapjes drinken en daarna lekker gemasseerd worden in de spa; er zijn ergere dingen om te bedenken… Meer informatie vind je hier.

5. Vroeger werd zeep vaak gemaakt van varkensvet. De slagers van Brandt & Levie zetten deze traditie voort met eigengemaakte zeep van overgebleven varkensvet, verrijkt met bijzondere geuren, zoals jeneverbes en majoraan. Binnenkort te koop in de winkel.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 4
Sluiten