Culy
Culy Inspiratie 25 jan 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 4

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

4-product-los-pilones-chipotle

1. Dat je in Amsterdam ook gewoon terecht kunt voor een beetje Mexico, bewijzen de mannen van Los Pilones. En dat ontdekten wij weer in de FoodWeLove-box van deze maand.

De drie Mexicaanse broers Hector, Pedro en Juan openden in 2001 hun restaurant om de authentieke smaak van de traditionele Mexicaanse keuken naar Nederland te brengen. Ze importeren hun sauzen rechtstreeks uit Mexico. Deze chipotle salsa piccante is een pittig-zoete saus gemaakt van zongedroogde jalapeño pepers en bruine suiker.

Je kunt de sauzen van Los Pilones bestellen in de webshop van FoodWeLove, of bij Los Pilones in Amsterdam. Voor meer informatie kijk je op www.lospilones.com.

Xolato gin

2. Dol op chocolade en dol op gin? Het Belgische chocolademerk Xolato heeft iets compleets nieuws ontwikkeld: gin op basis van cacaobonen uit Colombia, hazelnoten uit Piemonte, amandelen uit Avola, peper en vanille uit Madagascar.

Uiteraard zit de jeneverbes er ook in. Een godendrank geheel in de stijl van de Azteken, die dol waren op chocolade. Online te koop via Ginsonline.be voor € 49,50.

Tasty Donuts

3. Donut-lovers opgelet: op 4 februari opent de Duitse keten Tasty Donuts & Coffee haar eerste filiaal in Amsterdam, en wel op de Reguliersbreestraat 19. Ze openen in het pand van frozen yoghurt-merk Yogen Früz en gaan daarmee samenwerken.

In de zaak vind je straks meer dan 30 ongevulde en gevulde donuts, en een uitgebreid assortiment aan koffie en espresso. De donuts worden dagelijks vers met de hand gemaakt.

rutgerbakt

4.  Na drie succesvolle bakboeken gaat Rutger van den Broek, winnaar van het eerste seizoen Holland Bakt, verder online. Op zijn bakblog RutgerBakt.nl, dat vanaf 1 maart online gaat, gaat hij zijn favoriete bakrecepten delen.

Zowel zoete als hartige recepten zullen de revue passeren. In duidelijke how-to’s met stap-voor-stap fotografie laat Rutger zien dat bakken niet moeilijk hoeft te zijn. We zijn superbenieuwd!

Rosa’s Thai Café

5. Rosa’s Thai Café, een populair restaurant in Londen, is er nu ook in kookboekvorm. Dit boek biedt meer dan 100 Thaise recepten met een moderne twist. De recepten van Saiphin Moore, eigenaar van Rosa’s Thai Café, zijn superlekker én niet te moeilijk.

Denk aan loempia’s of kip in pandanblad, huisgemaakte currypasta of Thaise bouillon. En uiteraard klassiekers als Tom Kha Gai (soep) en kokospuddinkjes.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,95.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 4
Sluiten