Culy
Culy Inspiratie 22 september 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 39

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage

1. Een van onze favoriete theemerken, Clipper Tea, heeft drie nieuwe smaken dit najaar. Green Chai, Elderflower & Strawberry en Green Raspberry & Mint. Die laatste is onze absolute lievelings: het is een lichte en interessante thee die niet snel verveelt. Typisch zo één die je de hele dag wel kunt drinken. Ook lekker als ijsthee, met ijsklontjes en een beetje verse citroen. Een doosje met 20 zakjes thee kost ongeveer € 2,39, zie hier de verkooppunten.

2. Wat ons betreft blijven het de beste siliconen spatels, die van Le Creuset. Niet het goedkoopst (€ 16,90), maar qua kwaliteit onovertroffen. Je koopt ze online of in de gloednieuwe Le Creuset-boetiek in hartje Amsterdam.

3. De glazen theepotten van Bitossi Home verdienen wel een plekje op ons aanrecht. In het glazen filter kun je losse thee, een theezakje, verse kruiden (zoals munt) of fruit doen zonder dat het in je kopje terecht komt. Er zijn drie varianten, deze klassieke Vetro van 750 ml is onze favoriet. En hij ziet er een stuk duurder uit dan -ie is: € 22,50, te koop via Leeff.

4. Goed nieuws: delicatessenwinkel Oil & Vinegar heeft een nieuw zeer uitgebreid New Mediterranean assortiment. Met stip op één onze aanrader: Turkse Pomegranate Sour. Een dikke, zure granaatappelsiroop, heel lekker bij couscous en salades, of als marinade voor lam of eendenborst. Ottolenghi gebruikt het al jaren, en nu is het éindelijk goed te koop in Nederland. € 5,95 voor een flesje van 250 ml via Oil & Vinegar.

5. Ceviche is een bijzonder boek over Peruaans soul food, geschreven door Martin Morales. Hij werd geboren in Lima (Peru) en begon op elfjarige leeftijd met koken. Morales was  een van de oprichters van Apple’s iTunes en werkte bij Disney Music, maar nam in 2010 ontslag en besloot te gaan voor zijn culinaire passie. Twee jaar later was zijn restaurant Ceviche een feit. En nu is daar zijn eigen kookboek, met ruim 100 recepten: van authentieke ceviches tot vegetarische gerechten, desserts en verfrissende drankjes. Nu te koop voor € 29,95 in de (digitale) boekwinkel.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 39
Sluiten