Culy
Culy Inspiratie 14 september 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 38

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Koken met Janny | Janny van der Heijden elke dag vers

1. Janny van der Heijden kennen we als gewaardeerd jurylid in Heel Holland Bakt, maar eigenlijk is ze nog véél bekender door haar vele kookboeken en culinaire publicaties. Haar nieuwste kookboek is zojuist verschenen: Koken met Janny: elke dag vers.

Hierin vinden we ruim 100 recepten voor elke dag. Soms snel of simpel voor drukke dagen, soms feestelijk of uitgebreid. Altijd lekker, en makkelijker dan je denkt. Nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Droge wildeganzenworst (dun)

2. In de laatste NIVEN Foodbox, een fijne delicatessendoos van sterrenchef Niven Kunz, vonden we een bijzonder product. Een droge worst gemaakt van wild ganzenvlees (en een beetje varkensvlees), op smaak gebracht met oregano, knoflook en koriander. Gemaakt door gebroeders De Wolf, die allerlei heerlijke worstjes, terrines en rillettes maken.

De producten van De Wolf zijn op verschillende plekken in Nederland te koop. Wij beginnen alvast te smikkelen van dit dunne zwarte (!) worstje.

koperen melkkannetje

3. Echte coffee lovers gebruiken een melkkannetje om hun melk in op te schuimen. Dit koperen exemplaren van Barista & Co is zo onweerstaanbaar mooi, dat je meteen een echte barista lijkt. Voor € 24,95 te koop bij De Bijenkorf.

1958006_1394223284176306_1638143537_n

4. Tessel en Niki hebben samen een bijzonder kookboek geschreven: Eating Apart Together. Dit boek bestaat uit recepten voor maaltijden waarvan een vegetariër én een vleeseter gezamenlijk kunnen eten! Ze proberen het zo makkelijker en leuker te maken om ‘zeurende’ vegetariërs en ‘verstokte’ vleeseters samen aan tafel te krijgen.

Het boek is af, maar er is geld nodig om het te drukken. Daarom gaat er morgen, 15 september, een crowdfunding-actie van start. Meer info? Check de Facebook-pagina!

 

Robbies den Bosch

5. Vanaf deze week heeft Den Bosch er een nieuw warenhuis bij: ROBBIES aan de Verwersstraat 33. Volgens de eigenaresse Nikkie Wolfs ‘een nieuwe hotspot én ontmoetingsplek waar je kunt ontspannen, snuffelen, werken, proeven en winkelen’.

Naast shoppen (lifestyle, fashion & food) kun je er dagelijks vanaf 9.00 terecht voor een coffee to-go of een lekkere lunch. Laptopje erbij en genieten in dit voormalige bankgebouw van maar liefst 1000 vierkante meter. Ook handig: alle producten kunnen bij je thuisbezorgd worden.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 38
Sluiten