Culy
Culy Inspiratie 17 augustus 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 34

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

1. Van 19 tot en met 23 augustus, tijdens SAIL Amsterdam, verandert de noordzijde van de Jan Schaeferbrug in Amsterdam in een spectaculair pop-up restaurant. Sico de Moel, eigenaar van L’invité le Restaurant op de Bloemgracht in Amsterdam opent dan voor vijf dagen een tijdelijk zusje.

Het menu ziet er geweldig uit. Denk: steak tartare, schol met yuzudressing en een goddelijk chocoladetoetje. Kaarten zijn hier te bestellen.

Tokyo_Design_Studio_14156_€12,40_JAMJAMPR

2. Als mensen vragen waar onze kommetjes van afkomstig zijn, is ons antwoord 9 van de 10 keer: Tokyo Design Studio. Het serviesmerk heeft onlangs twee nieuwe serviezen uitgebracht: Seigaiha en Burashi. Kommen, borden en schalen in verschillende formaten met een subtiel reliëf en een matte afwerking.

De gedetailleerde patronen zijn uitgevoerd in indigo blauw op wit porselein, geïnspireerd op zowel de Japanse tradities als de eclectische internationale lifestyle van het hedendaagse Tokyo.

In Nederland wordt het servies van Tokyo Design Studio bij o.a. de Bijenkorf verkocht en online via www.theorientalshop.nl.

Texel Culinair

3. Wil je nog fijne plannen maken voor het einde van de zomer? Dan hebben we een tip: ga naar Texel Culinair. Aan dit jaarlijks terugkerende evenement nemen alleen Texelse restaurants aan deel.

Op 11, 12 en 13 september wordt De Koog op Texel omgetoverd tot een culinair walhalla. Ruim dertig restaurants van het eiland bereiden allerlei gerechtjes. Daarnaast is er live muziek en kun je hét Skuumkoppe-bier van de Texelse bierbrouwerij proeven.

JUICE & SALAD

4. JUICE & SALAD heeft een derde vestiging geopend aan de Oostenburgergracht 185 in Amsterdam-Oost. Het pand (mét terras) gaat gepaard met een mooi uitzicht over het water en op Brouwerij ’t IJ. Naast het gebruik van onbewerkte, verse ingrediënten, zal de nadruk van de nieuwe vestiging nóg meer komen te liggen op de producten die rechtstreeks van de eigen boerderij in Flevoland afkomstig zijn.

  Brandstof Organic Juices

5. Zin in een sapje? Wij proefden vorige week de sapjes van Brandstof Organic Juices, die naast gezond vooral ook erg lekker zijn.

Alle sapjes worden gemaakt in de slowjuicer en er worden geen conserveringsmiddelen, suiker of andere onzin toegevoegd. Ook pasteuriseren ze niet, want dat zorgt voor verlies van kwaliteit. De sapjes worden supersnel ingevroren (in twee uur tijd terug tot -18 °C) zodat ze minimaal 5 weken houdbaar zijn (en je kunt ze laten ontdooien in de koelkast, dan zijn ze in ieder geval drie dagen houdbaar).

Voorlopig leveren ze alleen in de regio Amsterdam-Haarlem. Meer info, check de website!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 34
Sluiten