Culy
Culy Inspiratie 3 augustus 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 32

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Auran Sinappi - Milde mosterd

1. In de afgelopen FoodWeLove-box, met een Scandinavisch thema, vonden we Auran Sinappi; Finland’s meest geliefde mosterdsoort en aanwezig in ieder Fins keukenkastje. En in een handige knijptube met heerlijk nostalgische looks.

In de fabriek worden de mosterdzaadjes zelfgemalen (waar andere fabrieken vaak gewoon mosterdpoeder inkopen). Je kunt de Auran Sinappi kopen bij A piece of Finland, een fijn Fins winkeltje op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

EXKi

2. Het begon allemaal in 1999 toen drie vrienden, Nicolas, Frédéric en Arnaud, gedreven door hun gezamenlijke passie voor lekker eten, een idee ontwikkelden om een bijzonder fastfood restaurant met verse en seizoensgebonden ingrediënten te openen. Dat werd EXKi. Al gauw werden er filialen geopend in New York, Brussel en Parijs.

In Nederland vond je de healthy fastfoodketen al aan de Turfmarkt in Den Haag en nu ook in Amsterdam: EXKi opende vorige week in het nieuwe gedeelte van het Amsterdamse Centraal Station.

DE KLEINE HAMERSMA - WIJNGIDS 2016

3. Elk jaar verschijnt traditiegetrouw De Grote Hamersma, hét boek voor wijndrinkers. Álle wijnen die er in Nederland toe doen staan in het boek: te koop bij de supermarkt, bij de bekende slijterijketens, wijnspeciaalzaken van naam en faam en die leuke, kleine internetpareltjes.

Maar dit jaar verschijnt ook De Kleine Hamersma: een praktische pocket met de lekkerste wijnen tot € 7,50, de populairste en verreweg de meest verkochte prijsklasse. Handig!

Het grote én kleine boek liggen op 22 oktober 2015 in de boekwinkel.

Limited Edition Jean Paul Gaultier Beachbag voor STOP AIDS NOW!

4. Speciaal voor STOP AIDS NOW! ontwierp Jean Paul Gaultier een limited edition beachbag. Die vinden wij overigens ook heel geschikt voor boodschappen en picknickspulletjes. De speciale editie is te koop voor €30,- via de webshop. Er is ook een simpelere stoffen versie voor € 5,- te koop.

De opbrengst gaat naar STOP AIDS NOW!. Wereldwijd leven ruim 4 miljoen jongeren tussen de 15 en 24 jaar met hiv, voornamelijk jonge vrouwen in Afrika. Met de opbrengst van de beachbag wil STOP AIDS NOW! jonge vrouwen in Afrika voorlichten en beschermen zodat zij zelfstandig aan een gezonde toekomst kunnen bouwen.

13_0731209044500000_pro_flt_frt_01_1108_1528_1168857

5. Heerlijk over vlees op de barbecue of door een goede stoofpot: Louisiana Cajun Rub. Oja: en over geroosterde aardappeltjes! Deze kruidenmelange bevat alleen maar lekkere kruiden, en geen kunstmatige toevoegingen. Voor € 4,25 te koop bij De Bijenkorf.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 32
Sluiten