Culy
Culy Inspiratie 18 jan 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 3

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Mallows

1. We schreven er vorig jaar al over: het plan van de Nederlandse Quinten Lans & Michelle van Weelden om marshmallows te maken. Na een succesvolle Kickstarter-campagne is het bedrijf er nu: Mallows maakte ambachtelijke marshmallows en verstuurt deze per post.

Onze favoriete smaak is die met Nutella. Of nou… die appel-kaneel is ook onweerstaanbaar. Je bestelt de handgemaakte mmmmmarshmallows hier.

pop-up Wrap ’n’ Rolling neer op het Mercatorplein.

2. Culinair nieuws uit Amsterdam: de komende twee maanden strijkt de pop-up Wrap ’n’ Rolling neer op het Mercatorplein.

In de kiosk op de hoek van het plein, waar je in de zomermaanden IJscuypje vindt, verkopen Hilde en Jurre puur, gezond en snel street food. De spelt wraps van Wrap ‘n’ Rolling worden dagelijks vers gemaakt en worden gevuld met verschillende combinaties van verse ingrediënten uit het seizoen. Zoals Cajun kip met zoete aardappel en feta of huisgemaakte rode-bieten humus met geitenkaas, wilde spinazie en geroosterde pompoen.

Bij Uitgeverij Good Cook verschijnt: Slow cooked uit de oven, slowcooker en van het fornuis

3. Winters comfortfood uit de slowcooker is perfect voor deze koude dagen. Daarom werden we ook zo blij van het boek Slow Cooked, hierin vind je 100 recepten die zowel te maken zijn in de slowcooker als op het fornuis of in de oven.

Van curry’s tot langzaam gegaard buikspek in karamelsaus tot een vijgen-hazelnootpudding met pure chocolade. Yum! Het boek ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 22,50.

Reizende Sterren

4. Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 januari vindt op De Pier in Scheveningen het eerste Reizende Sterren Festival plaats. Dit driedaagse evenement tovert De Pier om tot een indoor foodtruckfestival met naast eten en drinken ook uitgebreid aandacht voor kunst en muziek.

Het festival wordt op 29 januari afgetrapt met Brandstof XL: een grootse vrijdagmiddagborrel om het weekend mee in te luiden.

P&T thee

5. Wow, wat een mooie thee! De No 302 Imperial Dragon van P & T zit in een decoratief opbergblikje. De thee is een mix van losse groene Chinese thee, met een bloemige smaak. Het blikje van 80 gram is te koop voor € 15,95 bij De Bijenkorf.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 3
Sluiten