Culy
Culy Inspiratie 13 jul 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 29

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Frozz

1. Ons favoriete frozen yoghurt concept Frozz bundelt haar krachten met AH to go. Vanaf nu is het assortiment van Albert Heijn to go op het Damrak in Amsterdam verrijkt met Frozz. Je hebt er keuze uit acht toppings (fruitig of hartig) voor je frozen yoghurt voor onderweg.

Patisserie Anesta

2. Estefhan Meijer en Anita de Winter hebben hun lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan.

Middenin de Jordaan, aan de Tweede Anjeliersdwarsstraat 22, hebben ze een patisserie met atelier geopend waar Estefhan alle producten zelf maakt.

Het assortiment van Patisserie Anesta bestaat uit gebak, taart, bonbons en friandises. Ook geven ze masterclasses. Een aanrader voor alle zoetekauwen!

Mosser_Glass_juice_reamer_01_Comptoirdesobjets1

3. Waarom zou je voor een saaie citruspers kiezen als je ook een funky exemplaar in je keuken kunt zetten? Deze groene glazen pers is handgemaakt en komt van Comptoir des Objets. Een echte eyecatcher. Online te bestellen voor € 44,-.

Seizoenskookboek van Donna Hay

4. Het Seizoenskookboek van Donna Hay geeft per seizoen de lekkerste zoete en hartige recepten. Van zomerse salades, barbecuegerechten en sappige vruchten tot stevige soepen en stoofgerechten voor de winter.

Dit boek is een bundeling van de beste recepten uit Donna’s magazine, en een aanrader voor de boekenkast. Nu in de (digitale) boekhandel voor € 35,-.

Oedipus Thai Thai bier

5. Oedipus Thai Thai bier is het Verre Oosten verpakt in een biertje van ambachtelijke Amsterdamse brouwers. Het Thai Thai biertje is gemaakt van water, gerst, hop, gist, galangal, citroengras, sinaasappelschil, korianderzaad, citroengras én een chilipepertje. Een spicy Thais gerecht in een biertje, pittig en peperig met een beetje citrus op de achtergrond.

De Oedipus boys (Rick, Alex, Paul en Sander) begonnen met het brouwen van bier omdat ze eigenhandig een lekker en spannend product wilden maken. In Amsterdam Noord vestigden ze hun Brewpub waar ze hun bieren in de prachtige door bevriende kunstenaars vormgegeven flesjes gieten.

Je kunt Thai Thai en andere biertjes kopen bij www.bierlab.nl. Op www.oedipusbrewing.com lees je meer over Oedipus.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 29
Sluiten