Culy
Culy Inspiratie 29 jun 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 27

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Rijsel
Bron: Rijsel

1. Festival-lovers met een culinaire voorliefde opgelet: op Amsterdam Woods Festival (28, 29 en 30 augustus) opent Rijsel Rotisserie voor het eerst festivalrestaurant op een festival, waar bezoekers uitgebreid kunnen genieten van een driegangendiner.

Chef Iwan Driessen heeft voor het festival twee keuzemenu’s à €32,50 samengesteld. Rijsel schenkt hierbij geselecteerde wijnen. Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar, te boeken via de ticketshop op www.amsterdamwoods.nl (alleen mogelijk in combinatie met een ticket voor Amsterdam Woods Festival).

Hete vuren

2. Voor alle barbecue-lovers is er nu het boek Hete vuren. Welk type barbecue je ook hebt: dit boek leert iedereen op hout, houtskool en briketten te koken. Want een prijzige Big Geen Egg of andere dure hardware is niet per se nodig om te genieten van een mals stukje gegrild vlees. Nu te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 24,95.

3. Je maakt ons het meest blij met een gewoon stukje hele pure chocolade, maar als je een echte health freak bent, dan is Mumu Vitamin Chocolates misschien wat voor jou.

Laura en Murat maakte lactosevrije bonbons vanuit hun atelier in Amsterdam (Eerste Jacob van Campenstraat 33) en voegen zelfs vitamines toe aan de – toch al gezonde – pure chocolade. Wij worden ook erg vrolijk van de mooie witte verpakkingen. De chocolaatjes van Mumu zijn ook te koop bij The Cold Pressed Juicery en Chocolátl (beide in Amsterdam).

Vlaamse kust0001

4. Zin om er even uit te gaan? De Vlaamse Kust presenteert tien nieuwe ‘Zee van Smaak’-fietsroutes, bijvoorbeeld in Oostende of Zeebrugge. Voor elke Vlaamse kustgemeente is een route uitgestippeld, van telkens gemiddeld 25 kilometer, langs een hele reeks originele adresjes.

Veel Noordzee-gastronomie natuurlijk, maar er komen ook andere bijzondere bezienswaardigheden aan bod. Via de website www.zeevansmaak.be kun je de routes en adresjes bekijken en printen.

pt, diamonds voorraadpot set

5. Ook je bloem, suiker en pasta moet je een beetje mooi bewaren. Deze diamonds voorraadpotten van pt, kunnen dat wel! Te koop via VTwonen voor € 13,95 per twee.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 27
Sluiten