Inspiratie 15 jun 2015 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 25

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

GRØD - Redefining Porridge

1. Havermout blijft het hipste ontbijt du moment. Daar spelen producenten slim op in: zo is er onlangs een lijn kant & klare havermout pappen geïntroduceerd: GRØD. De pap is lactosevrij (en één variant ook glutenvrij), en een perfect ontbijt of tussendoortje.

Je kookt water (of melk, als je wilt), voegt dat aan het bakje havermout toe, 3 minuutjes laten staan, et voilà: je pap is klaar. Er zitten heerlijke toppings bij, zoals gedroogd fruit, nootjes en geraspte kokos. Onder andere te koop bij DEEN, Albert Heijn, Albert Heijn To Go, PLUS en andere locaties.

Rhubarb--Rose_Body-range_Press-release_With-frag-pyramid_AW-(2)-4-1

2. Het rabarberseizoen heeft niet alleen de chefs beïnvloed, maar ook de geurexperts van Molton Brown. Pas op, deze douchegel, bodylotion en handcrème zijn niet om op te eten… maar zo ruiken ze wel: naar rabarber én rozen. Zo is je hele lichaam, van binnen én van buiten, op en top culy.

De producten zijn te koop op verschillende adressen in Nederland, zoals De Bijenkorf in Den Haag en Amsterdam en schoonheidssalon Babassu.

Newby tea

3. Een prachtig nieuw theemerk in Nederland is Newby Teas. Een Brits theehuis met maar liefst 200 (!) smaken in fijne verpakkingen. Naast groene en zwarte thee heeft Newby ook verschillende kruidentheeën, ofwel tisanes.

Ook heel bijzonder zijn de theebloemen, handgedraaide bolletjes groene thee die rond een bloem gewikkeld zijn. In heet water ontplooien ze zich tot een bloem die het best tot zijn recht komt in Newby’s glazen theepot of theeglas. Meer info vind je op www.newbyteas.nl.

13_0065419043100000_pro_flt_frt_01_1108_1528_803005

4. Worst, paté, en andere charcuterie uit de Franse keuken van Jane Grigson is hét standaardwerk over dit onderwerp. En nu eindelijk in het Nederlands vertaald en geheel aangepast aan de moderne tijd. Dit boek biedt behalve boeiende verhalen over Franse gewoontes, vooral heel veel recepten. Een heerlijk boek voor de liefhebber van de echte Franse keuken. Nu in de (digitale) boekwinkel voor € 19,99.

&k Koper Champagnekoeler

5. Champagne koelen in stijl: deze koperen koeler van &klevering kost een lieve duit (€ 150,-), maar dan heb je ook wat. Hier online te koopCheers!

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 25
Sluiten