Culy
Culy Inspiratie 1 juni 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 23

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Niven foodbox

1. Om heel eerlijk te zijn, kunnen we bijna geen nieuwe foodbox meer zien. Er zijn er zóveel! En nu zelfs chefs beginnen aan deze hype, ontstaat er helemaal een overload.

Maar… toen kwam de postbode met de NIVEN Foodbox van sterrenchef Niven Kunz. En toen moesten we even slikken en drie keer knipperen. Want dit is echt een pláátje van een delicatessendoos.

De producten komen allemaal van leveranciers die Niven vertrouwt en waarmee de chef dagelijks werkt. De doos is vier keer per jaar te bestellen, voor € 49,95 per stuk (of in de vorm van een jaarabonnement à € 199,-). Als je dat abonnement neemt, krijg je behalve vier maal per jaar de foodbox, bovendien een driegangen lunch voor twee personen, inclusief wijn en water in restaurant NIVEN.

Goed nieuws voor kieskeurige mensen: de delicatessen zijn ook los te koop in de webshop www.nivenshop.nl.

Van Soest

2. Als je ons ergens voor wakker kunt maken, is het chocolade. En de chocolaatjes van Van Soest op de Utrechtsestraat (tevens een webshop) maken ons dan héél gelukkig. Onze favoriet van deze chocolatier is de in pure chocolade gegoten gekonfijte sinaasappel. Ook fijn is de basis voor chocolademousse, waarmee je door melk toe te voegen een prachtige mousse maakt.

Tip: met de code CULYCHOCOLATE wordt je bestelling (vanaf €25,-) gratis verzonden en krijg je een kleine chocoladeverrassing cadeau.

Foodwelove

3. Deze salade in een flesje van ¡Cho! is een superzomerse gazpacho die je zo uit kunt drinken. Wel goed koelen van tevoren, want een gazpacho hoort lekker koud te zijn. We ontdekten deze Spaanse lekkernij in de FoodWeLove-box van mei. Helaas momenteel nog niet te koop in Nederland, maar we houden het in de gaten.

SKU0414_WEB_RIJKS_V01_01

4. Afgelopen week kookten we een speciaal recept van chef Joris Bijdendijk met de foodbox van Marley Spoon. Een oud familierecept van Joris: een kleine gevulde cockerel (mannetjeskip) met morilles, groene asperges en La Ratte aardappeltjes. Restaurant RIJKS bij je thuis, dus!

Alleen moet je zelf wel eventjes de pannetjes op het vuur zetten en de kip in de oven – maar dat is juist zo leuk. We vonden alle ingrediënten, perfect afgewogen en ingepakt, in de doos van Marley Spoon. Erg leuk dat deze dienst nu ook met sterrenchefs samenwerkt. To be continued!

Foodwelove

5. Dit bijzondere zoetzure perziksap van Alain Milliat wordt gemaakt van wilde perziken die groeien in wijngaarden vlakbij Lyon, Frankrijk. Heerlijk om een zomerse punch mee op smaak te brengen of een cocktail mee te mixen. Lékker! De winkel van Alain vind je in het zevende arrondissement in Parijs (159, rue de Grenelle). En goed nieuws: patisserie Kuyt in Amsterdam verkoopt de flesjes ook!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 23
Sluiten