Culy
Culy Inspiratie 26 mei 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 22

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

_Food Truck Festival TREK
Foto: Peter Lodder

1. Hét succes van deze zomer is Food Truck Festival TREK. Dit rondreizende culinaire festival is gratis toegankelijk en supergezellig. Vorige week streek TREK neer in Utrecht en had daar ruim 35.000 bezoekers – bizar!

De volgende bestemming van de culinaire karavaan is Maastricht: daar staat het festival van 29 tot en met 31 mei. Daarna trekt het circus door naar Enschede, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam en tot slot Den Haag.

Richenel's Patisserie MACARONS

2. Hoera, er is een nieuwe patisserie geopend in Amsterdam: Richenel’s. De zaak aan het Mercatorplein maakt de lekkerste zoetigheden, met als hoogtepunt de geboortemacaron: een twist op het ouderwetse beschuit met muisjes. Ook online te bestellen. Zo vieren culy’s een nieuwe spruit in stijl.

3. We schreven al eerder over het initiatief Koop een koe, waar we erg fan van zijn. Voor een vaste prijs krijg je een prachtig vleespakket, afkomstig van een Nederlandse koe die een goed leven heeft gehad in Braambrugge.

En er komen steeds meer bijzondere rassen bij in Baambrugge: begin dit jaar verkochten ze al vlees van het veelgeprezen Limousin rund. En nu loopt er weer een nieuw ras bij hen in de weide loopt: de Charolais! Bestellen kan via Koopeenkoe.nl.

Agroposta

4. Natuurlijke limonade is het helemaal dit jaar. Een van onze favorieten is Agroposta limonadesiroop, verkrijgbaar in vijf verschillende smaken: vlierbloesem, framboos, lavendel, salie en citroen. Weer eens wat anders dan ‘gewoon’ aardbei-smaak…

Naast de lekkere smaak worden wij vooral happy van de verpakking: schattige zakjes, alsof het postpakketjes zijn. Te koop door heel Nederland, o.a. bij de Bijenkorf, Dille & Kamille en Bilder & de Clerq.

Hello_Frankie_Store_Intuitiefabriek-1-1_large

5. Van mooie kopjes worden wij altijd hebberig. Deze porseleinen espressokopjes zijn ontworpen door De Intuïtiefabriek en met de hand gemaakt. Een tijdrovend klusje, maar het resultaat is dan ook verbluffend – én uniek. Te koop via de Nederlandse webshop HelloFrankieStore.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 22
Sluiten