Culy
Culy Inspiratie 18 mei 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 21

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

tekst

1. Het concept VAN VER brengt deze zomer op markten en festivals de exotische keukens dichtbij. Ze combineren lekker eten ‘van ver’ met een sociaal doel: het stimuleren van arbeidsparticipatie. Mensen met een taalbarrière brengen in de VAN VER-caravan hun unieke thuiskeuken aan de man.

Terwijl de koks, uit landen als Irak en Ethiopië, het publiek verrassen met hun specialiteiten, doen zij ervaring op in het arbeidsproces. Een prachtig idee, vinden wij. Check Facebook om te zien waar ze zoal staan.

Sealand-Birk

2. Als je echt hip wil doen, drink je Sealand Birk Water waar sap in zit dat uit Scandinavische berkenbomen wordt getapt. Wij wisten ook niet dat het kon, maar lékker zijn deze drankjes zeker. Er zijn naast de originele variant nog drie smaken (die komen natuurlijk niet uit de boom…): vlierbloesem, gember & limoen en framboos. De flesjes worden verkocht bij sportscholen en Albert Heijn To Go.

krom

3. Kromkommer opent de eerste gekke groente winkel van Nederland. Van 18 t/m 31 mei liggen gekke groente die anders verspild zouden worden in de schappen van de Pop-Op Shop in Hoog Catharijne in Utrecht. De winkel is tijdelijk, maar daarom niet minder groots. Naast de verkoop van gekke groente en fruit, kun je genieten van soepjes en sapjes en zijn er inspirerende workshops.

Rutt

4. Ruth Reichl was hoofdredacteur van Gourmet en schreef culinaire stukken voor alle grote kranten. Inmiddels heeft ze ook een roman geschreven: Verrukkelijk!. Een feel-good verhaal over lekker eten en de stad New York als foodwalhalla. Nu in de boekwinkel voor € 18,95.

kit

5. Gin is in, dus een thuismaakset kon niet uitblijven. In het I Made Gin pakket vind je 2 glazen flessen, een roestvrij stalen trechter met zeef, een potje jeneverbessen en een potje plantextracten. Plus een handige uitleg hoé je je eigen gin hiervan maakt. Te koop bij De Bijenkorf.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 21
Sluiten