Culy
Culy Inspiratie 11 januari 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 2

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Justnuts LR

1. Dol op energierepen? Justnuts heeft iets nieuws: spicy repen met een hartige bite. Er zijn vier nieuwe repen, zoals altijd vol met noten en zaden: cajun hunter, Marrakesh nomad, captain curry en BBQ Bandit. Vooral die laatste, met gerookt zout, all spice en cayennepeper, is echt een aanrader.

De nieuwe repen zijn zeer binnenkort te koop bij onder andere Marqt, AH To Go, de Tuinen, en een boel bedrijfsrestaurants en koffietentjes. Een reep kost € 1,25.

Tilda rijst

2. Onlangs kregen we deze rijst van Tilda opgestuurd. Allereerst waren we nogal sceptisch: een zakje wat je in de magnetron zet, waar na slechts twee minuten perfect gestoomde rijst uit zou moeten komen? En dan ook al voorgekruid?

Toch maar even testen, en wat bleek: deze rijst is lékker! En perfect voor de ultieme luilakken, want na twee minuten is -ie echt al klaar. Beetje kip erbij, of alleen groenten en wat kruiden, en je maaltje is klaar.

Er zijn vier smaken, onze favoriet was de basmati-rijst met kokos, chili en citroengras. De hoeveelheid in de zak is goed voor 2 à 3 personen. Een zak kost € 1,95 en is onder andere te koop bij Albert Heijn.

handwarmers1

3. In de winter op kantoor kunnen je handen er nog wel eens afvriezen (of je moet de verwarming torenhoog opstoken). Deze té schattige wanten in de vorm van geroosterd brood worden verwarmd doordat je ze via de USB-kabel aan je laptop hangt. Handig! Online te koop voor $ 24,99.

Forest Dry Gin Limburg

4. Geld over? De duurste gin ter wereld wordt gemaakt in… Limburg! Je hebt al een limited edition fles Forest Dry Gin voor 15.000 euro. Er zijn slechts vier magnumflessen gemaakt; deze worden verkocht door Jurgen Lijcops, eigenaar van het Antwerpse sterrenrestaurant The Glorious.

Niet de gin zelf, maar de fles zorgt voor de torenhoge prijs. Elke fles is namelijk beschilderd door de Limburgse kunstenares Liesbeth Swinnen. Maar leuker nog: elke doos bevat een edelsteen die speciaal voor de koper in een ring kan worden gezet.

De opbrengst van de verkoop gaat naar Limburgse dierenasielen en naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Al Ninèn0005

5. Zojuist geopend in Amsterdam: Al Ninèn. Een authentieke Italiaanse trattoria, gevestigd op de Westerstraat 77 in de Jordaan. Hier haal je de lekkerste gerechten af, van pasta bolognese tot een vegetarische salade met gorgonzola.

Deze zaak (de naam betekent niet voor niets ‘het biggetje’) is gespecialiseerd in vlees. Ga er dus ook zeker heen voor de lekkerste worst en ham.

Tot slot raden we de tigella aan: ronde platte broodjes die krokant van buiten en boterig van binnen zijn. Deze worden belegd met kaas, gedroogde ham of juist lekker zoet, met chocolade en mascarpone.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 2
Sluiten