Culy
Culy Inspiratie 4 mei 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 19

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

culy_collage

1. Van portmerk Warre’s kregen we een fijn zomers pakket opgestuurd (want waarom geen sangria maken met witte port?). Hierbij zat ook een mason jar dranktap. Een gigantische weckpot, maar dan met een tapkraantje. Ideaal voor grote hoeveelheden limonade – of sangria, dus. Voor € 29,95 te koop bij Mason-jars (en er schijnt een goedkopere look-a-like te zijn bij Xenos).

2. Wij zijn volledig onder de indruk van de culinaire Netflix-serie Chef’s TableDe eerste aflevering met chef Massimo Bottura van Osteria Francescana is al een lust voor het oog. Nu te zien bij Netflix (je hebt natuurlijk wel een abonnement nodig).

3. Fermenteren is verrot lekker! En dat is dan ook de titel van het boek van Christian Weij. Een opvallend kookboek vol informatie en tips om zelf te fermenteren. Nu te koop voor € 22,50 in de (digitale) boekwinkel.

4. Krak, zei de reep in de FoodWeLove-box samengesteld door Joris Bijdendijk. Deze Krak chocolade wordt gemaakt door patissier Mark Schimmel, en hij doet álles zelf. Van het inkopen van de cacaobonen tot het maken van de reep. Verrassend puur en lekker. Online te bestellen door te mailen naar [email protected].

5. Winegums gemaakt met échte wijn: dat zijn de Vinoos by AMS. Deze WINEgums worden gemaakt van wijn, maar dan zonder de alcohol. Onze favoriet is de Chardonnay. Onder andere te koop bij De Bijenkorf en op meer plekken.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 19
Sluiten