5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 17

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

culy_collage

1. Verse limonadesiroop zonder toevoegingen. Dat is wat Pinkyrose maakt. En dan ook nog in de meest geweldige smaken. Onze favoriet? Spiced Lemon & Rose. Een beetje Thais, met de smaak van rozen, rode peper en Oriëntaalse kruiden. Sorry, diksap, we stappen even over. Onder andere online te koop.

2. Zojuist verschenen: Simple: bistronomie voor thuis van chefkok Jeroen de Zeeuw. Hij laat je zien hoe je thuis kunt koken op restaurantniveau. Een boek vol inspirerende recepten met verrassend simpele ingrediënten. Jeroen werkte bij Heston Blumenthal’s The Fat Duck en Gordon Ramsays restaurant, dus hij weet ‘t!

3. Zeg je patisserie, dan zeg je Tout. Wij zijn dol op hun macarons. Elke maand is er een nieuwe smaak: in april staat een macaron gevuld met een ganache van gember en koriander in de spotlight. Ook nieuw: de gin tonic macaron. Onze all time favoriet is Tout’s truffelmacaron. Decadent lekker.

4. Fan van pure chocolade én van zoet fruit? Dan is deze reep van Seed & Bean met kokos en frambozen echt wat voor jou. Fairtrade, biologisch en vooral bizar lekker. Je kunt Seed and Bean onder andere kopen bij Stach winkels of online.

5. Handig ding om zelf kruidenolie te maken is de Herb Oil Infuser. Je vult de fles met olijfolie en voegt je favoriete kruiden als chilipeper, knoflook, verse takjes rozemarijn of tijm toe, zodat die hun smaak kunnen afgeven. Voor € 14,95 te koop bij Oil & Vinegar.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!