Culy
Culy Inspiratie 18 april 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 16

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

ztrdg

1. ZTRDG ken je misschien van de mooie recepten die ze al jaren verspreiden. Maar nu is er iets nieuws: ze zijn een eigen online marktplein begonnen.

Vandaag op www.ztrdg.nl besteld, morgen geoogst, overmorgen thuisbezorgd en dat zonder abonnement. Je kunt meer dan 450 producten van 70 (voornamelijk Hollandse) producenten bestellen. Wij gooiden alvast ons mandje vol met boerenboter, pindakaas uit Rotterdam, frambozenazijn en Hollands brood. Lékker!

Lavinia Good Food

2. We zijn al lange tijd fan van lunchroom Lavinia Good Food om de hoek van het Culy hoofdkantoor, maar nu ze ook ‘s avonds opengaan voor diner zijn we helemaal blij! Onlangs mochten we al een paar van de gerechten proeven en geloof ons: it’s good!

Op het menu staan voornamelijk gezonde gerechten die vooral érg lekker zijn en bomvol smaak zitten. Denk bijvoorbeeld aan de slow roasted lam met zoete-aardappelfriet (onze favoriet), zeebaars in een wortel-gembersaus met seizoensgroenten en de toetjestafel met de meest smaakvolle (wederom gezonde) taarten & cakes.

Je vindt Lavinia aan de Kerkstraat 176, precies tussen de Nieuwe Spiegelstraat en de Vijzelstraat.

Deliveroo

3. Thuisbezorgd-site Deliveroo is in een korte tijd superpopulair geworden. En als ludieke stunt openden ze afgelopen zaterdag 16 april een pop-up restaurant in de Amsterdamse Kalverstraat. Hier kun je een week lang lekker zitten en al het eten bestellen van tientallen restaurants.

Of dat nu een healthy snack van SNCKBR, frozen yoghurt van de Yoghurt Barn of een burrito van Salsa Shop is; aan gedekte tafels bedient Deliveroo de gasten op hun wenken met het grootste menu van Nederland.

Deliveroo’s pop-up restaurant is deze week (t/m zaterdag 23 april) elke dag geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Aan tafel!

tabasco chocolade

4. Donkere chocolade gevuld met tabasco: in dit iconische blik van McIllhenny Company zitten 144 van deze spicy versnaperingen. De driehoekige chocolaatjes zijn individueel verpakt. Dit enorme blik kost € 69,95 en is te koop bij De Bijenkorf.

Fab. servies

5. Het merk Fab. ken je van de mooie tassen en andere accessoires, maar ontwerpster Fabienne Chapot is nu aan de slag gegaan met een servieslijn.

In de collectie vind je prachtig servies van hoogwaardig porselein; klassiek wit met funky sterren in wit of goud. De lijn is lekker uitgebreid met koffiebekers, theemokken, espressokopjes, yoghurtschaaltjes en grote pastaborden.

De collectie is te koop op Fab.nl en in de Fab. Store in Amsterdam.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 16
Sluiten