Culy
Culy Inspiratie 14 mrt 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 11

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Joan's Ribs

1. Dol op spareribs? Wij ook! Daarom werden we razend enthousiast van Joan’s Ribs, opgericht door de twee vrienden, Jose Kouwenhoven en Andre Posthumus (vandaar JoAn) uit Ouderkerk aan de Amstel.

Zij besloten in september 2014 hun krachten te bundelen om de allerlekkerste kalfsribs te maken. Niet meer onbeperkt kluiven en geknoei met saus en vettigheid, maar een luxe en verfijnde sparerib waar je de tijd voor neemt. Ze zijn al voorgegaard, dus je hoeft ze nog maar kort in de oven, onder de grill of op de barbecue te leggen. En lékker dat ze zijn…

De ribbetjes zijn te koop bij Hanos (mocht je daar een kaart hebben), maar zijn ook bij je thuis te leveren. En oja: ze hebben meer dan spareribs (denk supermals stoofvlees en lekkere worstjes!). Check de website voor meer informatie.

ototo-astro-fruit-veggie-keeper-xl

2. Wat doe je als je een halve ui, een halve citroen of een halve tomaat over hebt? Je kunt het in plastic folie wikkelen, maar leuker is deze Astro Fruit & Veggie Keeper van OTOTO. Dit maanmannetje zorgt dat je ingrediënt vers blijft.

coconut chocolate

3. De populairste energiereep van Amerika, CLIF Bar, is nu ook in Nederland te koop. De repen bestaan uit verschillende soorten koolhydraten, in combinatie met vezels en proteïne. Gemaakt van zoveel mogelijk biologische en duurzaam verkregen ingrediënten, zoals biologische havervlokken, noten, dadels en gepofte rijst.

Er zijn zes verschillende CLIF Bars: Chocolate Chip, Crunchy Peanut Butter, Oatmeal Raisin Walnut, Blueberry Crisp, Coconut Chocolate Chip en White Chocolate Macademia Nut. Ze zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn, de betere sportzaken en binnenkort ook bij Shell.

Latzimas-olijfolie

4. Griekse (biologische) olijfolie wordt steeds bekender en meer gewaardeerd in Nederland. En onlangs is er een mooi merk bijgekomen: Latzimas. Deze olijfolie komt uit Kreta en wordt geïmporteerd door Ria en haar Griekse echtgenoot.

Schoonmoeder Katerina zorgt voor de fijne bijbehorende recepten. Leuk detail: Katerina is al op leeftijd, maar runt nog steeds in haar eentje een klein authentiek Grieks restaurantje op Kreta. De olijfolie is te koop via de webwinkel.

TAHITI VANILLE EXTRACT 100ML

5. Gebruik je geen verse vanillepeulen bij het bakken, gebruik dan alsjeblieft wel het beste vanille-extract dat je kunt vinden (en geen vanille-essence, dat heeft niets met echte vanille te maken). Dit extract is voor honderd procent afkomstig van de beste en meest zeldzame vanille, de Tahiti-vanille. Te koop via Directlyfrom.nl.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 11
Sluiten