Culy
Culy Inspiratie 2 januari 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 1

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

The Lovely T

1. Het koppel Joris Kang’eri en Silvia van Hooft startte ruim een jaar geleden The Lovely T: een theemerk vol liefde. De thee komt uit Kenia, waar de thee al drie generaties in eigen theetuinen wordt verbouwd door de familie van oprichter Joris. De thee wordt vervolgens plaatselijk in een kleine fabriek verwerkt.

Het assortiment bestaat uit vier verschillende niet-geblende, ‘single estate’ theeën: wit, paars, zwart en groen. Dit betekent dat de thee 100% uit thee bestaat, uit een hele specifieke regio komt en dat er geen andere theeën of aroma’s aan zijn toegevoegd.

The Lovely T is online in de webshop en bij selecte speciaalzaken verkrijgbaar.

fles

2. Deze waterfles van UNC is vervaardigd uit gerecycled glas. Door de groene kleur toevoeging in het glas en de tekst ‘Water is the driving force of all nature’ valt de fles direct op. Gebruik hem voor op tafel tijdens een etentje of bij de borrel. Voor € 10,95 te koop bij o.a. De Bijenkorf.

 

hoop_bier_waterwolf

3. Een heerlijk Hollands biertje is de Waterwolf van Brouwerij Hoop. Een intens droge en fris-kruidig pilsje met jeneverbes, bergamot en citroengras. Dorstlessend en toch complex! Verkrijgbaar bij Brouwerij Hoop en daarnaast bij diverse slijterijen en horecapunten in de Zaanstreek voor € 2,95.

hema-zwarte-braadpan

4. We spotten deze zwarte braadpan van aluminium online. En wat bleek: gewoon bij HEMA! Deze pan is geschikt voor de warmtebronnen: keramisch, gas, inductie en elektrisch. Kan ook tot 180 graden in de oven. Inclusief rubberen handvaten om de pan makkelijk vast te houden als deze heet is. In de winkels en online te koop voor € 50,-.

taiko_gin-1

5. Ter ere van het vijfjarig bestaan van Het Conservatorium Hotel en Tunes Bar hebben Schilo van Coevorden en Tim Hoevenagel een unieke limited edition Japanse gin ontwikkeld. Taiko’s Gin is gemaakt op basis van gember, wasabi, sakura en yuzu, is in een oplage van slechts 500 flessen geproduceerd. Deze unieke gin is voorlopig alleen te proeven bij Tunes Bar.

Gin adept van het eerste uur Schilo van Coevorden: “Vijf jaar geleden hebben we met onze G&T bar een monster gecreëerd. Met deze toegankelijke gourmand gin, opgebouwd rondom enkele van mijn favoriete ingrediënten, is de cirkel rond.”

Tim Hoevenagel: “We serveren hem met een heerlijk frisse, Japanse yuzu tonic, appelbloesem en gember. In het voorjaar vervangen we de appelbloesem voor wasabiblad. Het is een heel mooie frisse cocktail geworden met een licht zoetje. De gin is ook perfect te serveren als een martini, en ook verwarmd, zoals een saké. Ook hebben we een waanzinnige Kimchi Mary bedacht.”

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 1
Sluiten