Culy
Culy Inspiratie 22 februari 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 8

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Great-places-Amsterdam-riso

1. Al vijf jaar verzamelt I know this Great Little Place de verborgen pareltjes van Amsterdam. Samen met ontwerpbureau in60seconds en illustrator Lienke Raben, is er daarom een speciale kaart van Amsterdam ontwikkeld. Een schatkaart, waarop zelfs de doorgewinterde Amsterdammer nieuwe hotspots ontdekt. Een schatkaart die toeristen helpt de massa te vermijden.

Via de website kun je de kaart bestellen in de vorm van een grote print, poster of opvouwbare kaart.

De nieuwe Nordic Cuisine van Simon Bajada

2. De nieuwe Nordic Cuisine van Simon Bajada is een pareltje van een kookboek. Via geweldige seizoensgebonden recepten wordt de hedendaagse Scandinavische keuken gevierd.

Traditionele ingrediënten uit verschillende regio’s – van Zweden tot Finland en van Denemarken tot Noorwegen – worden getransformeerd tot moderne, alledaagse recepten. Nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

3. Als geboren Brabantse mist Culy’s Monique de échte Broabantse worstenbroodjes nog iedere dag. In haar nieuwe thuisplek, Amsterdam, is er eigenlijk geen fatsoenlijk worstenbroodje te vinden.

Dan maar regelmatig terug naar Brabant om ze op te halen! Haar favorieten: die van bakkerij Verhoeven (ook verkrijgbaar met katenspek, zó lekker) en die van Houben (gemaakt met biologische bloem, duurzaam gehakt en een mooie mix van kruiden en specerijen).

persberichtvega

4. Goed nieuws voor food-loving festivalgangers: DGTL Festival heeft bekend gemaakt dat hun gehele voedselaanbod bij de volgende editie vegetarisch zal zijn.

De organisatie is al bekend om hun grootse ‘Revolution’ concept, waarmee ze zich inzetten voor het verduurzamen van hun evenementen. De keuze voor een volledig vegetarische festivalkeuken is daarom een volgende logische stap. We like!

Meer informatie is te vinden op: www.dgtl.nl/revolution.

Madame Cocos

5. In dit emmertje van Madame Cocos zit alles om zelf kokosballetjes (of kokosmakronen) mee te maken. Achter de exotische naam staat een nuchtere Hollander: Sven Brink. Al van jongs af aan is hij bezig met koken en het combineren van smaken.

Naast kokosrasp zit er onder andere ongeraffineerde rietsuiker en eiwit in. Je kunt dus meteen aan de slag: over voorverwarmen, balletjes rollen en bakken maar!

Wij probeerden de naturel variant, maar er zijn ook smaakcombi’s met bijvoorbeeld chocolade, rum-rozijnen of speculoos. Je kunt de mixen van Madame Cocos bestellen op www.madamecocos.nl.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 8
Sluiten