Culy
Culy Inspiratie 10 december 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 50

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage-v2

1. Nadia en Merijn, chefs bekend van 24Kitchen en hun boek Arabia bij je thuis, hebben samen met Vanilla Venture een eigen lijn producten uitgebracht. SOUQ is een collectie mediterraan Arabische ingrediënten van topkwaliteit. Van granaatappelmelasse tot tahina en van freekeh tot za’atar. Nu online te koop. Meer informatie: nadiaenmerijnsouq.nl.

2. Restaurant Bluespoon in het Amsterdamse Andaz Hotel organiseert een Tacky Christmas Sweater Dinner Party op vrijdag 19 december 2014. Hét kerstdiner van het seizoen waarvoor de vintage kersttrui uit de kast kan worden getrokken. Er wordt een heerlijk drie gangen kerstdiner geserveerd aan één lange tafel. De avond wordt afgesloten met heerlijk foute kerstbeats én de foutste kersttrui maakt kans op een overnachting in het hotel. Tickets kosten €79,- p.p., daarvoor krijg je een drie gangen diner, inclusief welkomstdrankje, wijn en koffie of thee toe.

3. Onze favoriete Tony’s Chocolonely reep blijft toch wel die met karamel en zeezout. En hoera, die is er nu ook in een klein reepje! Ideaal voor in je tas, of om mee te smokkelen naar de bioscoop. Te koop voor € 1,20 via de webshop of bij de supermarkt.

4. Een eigenzinnige selectie culinaire adressen, dat is Must Eat Nederland. De perfecte gids met een originele selectie van eetkraampjes, kleine restaurants en soms bizarre, maar steeds bijzondere eetgelegenheden in Nederland, waar telkens de specialiteit van het huis, de ‘Must Eat’, centraal staat. Geschreven door culinair expert Luc Hoornaert en nu te koop voor €24,99.

5. Houd je van een goed glas wijn, maar zou je het leuk vinden om wat meer te weten te komen over wijn-spijs combinaties? Dan is een taste mat bij restaurant La Viña in de Amsterdamse Rivierenbuurt een leuk idee. Voor € 15,- krijg je drie verschillende wijnen met bijpassende hapjes. Eigenaresse en sommelier Jacqueline Borgers weet ontzettend veel van wijn én kan je alles vertellen over lekkere combinaties met eten.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 50
Sluiten