Culy
Culy Inspiratie 31 okt 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 44

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

lekker-miljuschka

1. In haar tweede boek Lekker Miljuschka deelt onze favoriet Milljuschka Witzenhausen haar favoriete recepten. Van gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn tot een superzondige cheesecake en andere guilty-as-hell recepten.

Dit heerlijke boek ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

ink-hotel-halloween
Foto: Saskia de Wal

2. Speciaal voor Halloween serveert restaurant Pressroom in het INK Hotel vandaag een griezelige hamburger.

Het is de ‘vertrouwde’ Pressroom burger met bacon, augurk, cheddar, fried onion rings, maar dan op een inktzwart broodje. Daarnaast serveren ze frietjes én een Extra Bloody Bloody Mary. Gaat dat eten!

kromkommer

3. De groenteredders van Kromkommer zetten zich deze herfst in voor de pompoen. Kleine pompoenen worden met kilo’s tegelijk verspild en dat is nergens voor nodig. Tijd voor een reddingsactie dus!

Daarom is er een heerlijke warme Oosterse pompoensoep gemaakt, van kleine Nederlandse pompoenen met kokosmelk, koriander, gember en komijn. Dat is niet alleen nogal goed voor jezelf, maar per zak red je dan bijna een kwart kilo te kleine pompoenen van verspilling. De soep is onder andere bij Marqt en WAAR te koop.

fancyschmancy

4. Culinair journalist Lieke Sniekers verhuisde naar New York en kwam op een briljant idee: andere culy’s wegwijs maken in de doldwaze restaurantwereld van The Big Apple. Er zijn inmiddels meer dan 25.000 restaurants, cafés en barretjes aldaar, dus kiezen is lastig.

Daar heeft Lieke wat op verzonnen. Ga je naar New York? Vertel op gids.fancyschmancy.nl wat voor eter je bent en hoe je agenda er uit ziet, en Lieke vertelt je waar je wezen moet.

Dat niet alleen: ze boekt de reserveringen en schrijft in een persoonlijke, culinaire reisgids (online of als reisgids geprint) waar je je op kunt verheugen, wat het lekkerst is op de menukaart en welke fun facts over de chef je met je disgenoot kunt delen. Geniaal!

pluk-lets-avocuddle-iphone-6-case-pre-order

5. Hoe leuk is dit iPhone hoesje van Pluk Amsterdam? In hun zaak te koop, maar ook lekker online voor € 12,95.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 44
Sluiten