Culy
Culy Inspiratie 24 okt 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 43

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

og-u_l

1. Wil je het plaatje in je keuken helemaal af hebben? Dan hebben we een mooie suggestie voor je: de luxe ovenwanten van Dutch Deluxes. Deze handschoenen worden met de hand gemaakt in Nederland, van het mooiste leer.

Dit materiaal is hittebestendig tot 240 graden en is makkelijk schoon te maken, door de coating waar alles vanaf glijdt. Een perfect cadeautje! Er zijn meerdere soorten en kleuren, allen online te bestellen.

stoofvlees cover.indd

2. Stoofvlees is zonder twijfel een van dé Belgische klassiekers.  In elke frituur vind je stoofvlees en bij een familiefeest staat het steevast op het menu.

Op het eerste gezicht lijkt stoofvlees een simpel gerecht, maar over de ingrediënten en de bereiding worden van oudsher heel wat boompjes opgezet. Met rundvlees en mosterd… maar zonder bier? Met rundvlees, mosterd, bruin bier… en varkensniertjes? Het eindresultaat verraadt de hand van de meester.

In het kookboek De mijne is de beste – Hét stoofvleesboek verzamelen drie culinaire Belgen meer dan twintig dirty little secrets over stoofvlees. Het boek ligt nu in de winkels voor € 24,99.

livar-rookworst-3302010

3. Zin in rookworst? Probeer dan eens die van het Hollandse Livar varken. Livar staat voor Limburgs kloostervarken en mag met recht een smakelijk streekproduct genoemd worden.

Deze rookworst is gekruid met een fijne melange en is uitermate geschikt voor bij de stamppot, in de erwtensoep of voor een broodje rookworst.

De worst is voor € 3,- per stuk te bestellen via DirectlyFrom.

esther-mahlangu-with-handpainted-bottle-exp-date-31-maart-2017-klein

4. Wodka-liefhebbers opgelet: er is een nieuwe limited edition Belvedere RED fles. Er zit een erg mooi verhaal achter: de fles is ontworpen door zanger John Legend in samenwerking van Esther Mahlangu, één van de meest bekende Zuid-Afrikaanse Ndebele kunstenaressen.

Dit alles om aandacht te vragen voor de wereldwijde HIV en aids problematiek. Want: 50 procent van de winst uit de verkoop van de fles wordtgedoneerd aan het Global Fund, een toonaangevend financieringsprogramma in de strijd tegen hiv en aids in Afrika.

Naast dat dit een erg goed doel is, smaakt de wodka ook fantastisch (met een subtiel vleugje vanille). De limited edition fles is vanaf nu exclusief verkrijgbaar in de betere horecagelegenheden. Meer info vind je hier.

le-feast-utrecht

5. Culinaire Utrechters opgelet: het event Le Feast laat je aanschuiven in een Utrechts huiskamerrestaurant, samen met mensen die je (nog) niet kent. Op zaterdag 12 november toveren zo’n twintig Utrechtse thuischefs hun huiskamer om tot restaurant.

Tot 1 november is er de mogelijkheid om je aan te melden als chef. Gasten kunnen een plekje reserveren door tot 9 november een ticket te kopen á €3,50 en te kiezen voor een snelle hap of een driegangendiner.

Enkele dagen van tevoren krijg je het adres van jouw chef toegestuurd: waar, bij wie en mét wie je gaat eten is dus een verrassing. Na afloop betaal je voor de maaltijd volgens het ‘pay what you want’ principe.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 43
Sluiten