Culy
Culy Inspiratie 10 september 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 37

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

5-dingen-waar-we-blij-van-worden-op-de-Culy-redactie-37

1. Favoriet om vier uur op de Culy-redactie: Spelt Squares van Farm Brothers, een fonkelnieuw merk van de nog jonge broeders Insinger. Ze hebben voedzame, biologische en vierkante spelt crackers gemaakt in drie smaken: Sea Salt & Rosemary, Tomato Bruschetta en Curry & Cheese. Onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en Organic Food for You voor € 2,79 per zakje.

2. Ons favoriete keukenmerk KitchenAid steunt borstkankeronderzoek: van iedere in 2014 verkochte roze Artisan Mixer en roze Artisan Blender draagt KitchenAid respectievelijk 100 euro en 40 euro af aan Stichting Pink Ribbon. Mooi initiatief, én een goed kleurtje voor in je keuken!

3. Reizende Sterren is hét boek over foodtrucks en karrende keukens, geschreven door Monica Abdoel, in samenwerking met The Food Line Up. Een verzamelwerk van creatieve keukens die regelmatig in het land, op culinaire events en op diverse festivals te zien zijn. Vol mooie verhalen én recepten, en ook nog eens prachtig stoer vormgegeven. Voor €29,95 te koop in de (digitale) boekwinkel.

4. Het Nederlandse oesterseizoen 2014-2015 is officieel geopend! Vanaf deze week worden creuses of Zeeuwse oesters en platte oesters weer gevist. Voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging: “Het belooft een goed jaar te worden en we kunnen vanaf nu genieten van de platte oesters uit de Grevelingen, de Rolls-Royce onder de oesters.”

5. Ontbijt- en lunchroom Coffeelicious uit Dordrecht heeft de Misset Koffie Top 100 gewonnen, en schenkt dus het beste bakkie van ons land. Het oordeel van de vakjury was overduidelijk. “Dit zijn espresso’s waar je gelukkig van wordt, en prima cappuccino’s met een fijne structuur, voorzien van een hartje.” Eigenaren Fiona Buitenhuis en Marc Stöger van Coffeelicious zijn blij; het Dordtse Coffeelicious is dé nieuwe koffiehotspot van Nederland!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 37
Sluiten