Inspiratie 12 sep 2016 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 37

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

taste club2

1. Nieuw van wijnhandel Grapedistrict: Taste Club. Het concept is simpel: via de website beantwoord je 16 eenvoudige vragen waar een persoonlijk wijnprofiel uitrolt. Aan de hand van dat profiel wordt er een box samengesteld met zes wijnen die aansluiten bij je smaak.

Na het drinken van ‘jouw’ wijnen kun je deze online reviewen om zo in de daaropvolgende maand een nieuwe box te ontvangen die nog meer is afgestemd op jouw smaak.

De gepersonaliseerde Taste Club box kost €49,95, waarbij de inhoud altijd meer waard is dan de winkelprijs van de flessen. Wij zijn fan!

WineClub wijnboxen

2. Nog een mooie box voor wijnfans: WineClub. Het principe is wat anders: je ontvangt maandelijks een wijnbox, in genummerde flesjes van 100 ml. Precies de inhoud van een glas,­ waardoor ze eenvoudig naast elkaar geproefd kunnen worden. Met iedere wijnbox leer je meer over wijn: van geen idee, naar sommelier.

De box kan door de brievenbus, thuisblijven is dus niet nodig. Na het proeven kan iedere wijn online beoordeeld worden en leert een korte test welke wijn in welk flesje zat. Door de meegeleverde wijninformatie en toenemende proefervaring leer je steeds meer van wijn.

Ook fijn: op ieder moment is het abonnement eenvoudig te wijzigen, te pauzeren of op te zeggen. Inclusief bezorging kost een wijnbox €12,50 of €17,50, afhankelijk van het niveau. Alle wijnen uit de box zijn direct na te bestellen.

Power Vegetables Lucky Peach

3. De cover ziet eruit als een foute film uit de jaren ’90, maar dat is een beetje de swag van Lucky Peach (en daarom houden we van ze).

De redacteuren van dit toffe foodtijdschrift schreven samen met hoofdredacteur en culinair recensent Peter Meehan een nieuw kookboek, ditmaal helemaal over groente. Ze beloven overigens geen lichte kost: Turbocharged Recipes for Vegetables with Guts staat er op het omslag. Denk aan terrine van prei met vinaigrette, gebraiseerde bleekselderij en caponata.

Voorlopig alleen verkrijgbaar in het Engels, via Amazon of als pre-order bij Bol.com.

truffel-pasta

4. Restaurant 5&33 in Amsterdam heeft vanaf deze week een beregoed nieuw concept: Truffle Tuesday. Elke dinsdag wordt er een heerlijke homemade truffel pasta & een glas Prosecco geserveerd wordt voor maar € 20,-. Pak je agenda maar alvast… Reserveren kan hier.

13_0218999000000000_pro_flt_frt_01_1108_1528_1661015

5. Iets goed te maken? Wil je jezelf vertroetelen? Koop dan de chocoladeballetjes van Maxim’s de Paris. Deze balletjes zijn gemaakt van melkchocolade en extra lekker door de stukjes gekonfijte sinaasappel. En de verpakking is ook té cute. Voor € 7,99 te koop bij De Bijenkorf.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 37
Sluiten