Culy
Culy Inspiratie 5 sep 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 36

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Co­conut Cal­l­a­bo­ra­tiv

1. Kokosyoghurt is booming, en er is een nieuwe speler op de markt: The Coconut Collaborative. Zij maken een veganistisch alternatief voor yoghurt, gemaakt van 95 procent kokosnoot. Er zijn drie soorten: een naturel smaak, een met mango en passievrucht en eentje met bosvruchten.

Vooral van de verpakkingen worden wij bijzonder vrolijk. Ohne milch! De yoghurt is te koop bij Albert Heijn voor € 1,69 per potje.

nick-bril

2. Altijd al willen eten bij The Jane in Antwerpen, maar afgeschrikt door de lange wachtlijst? Goed nieuws: Nick Bril, chef van The Jane, is op 9, 10 en 11 september 2016 te gast bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum.

Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij een speciaal menu gedurende deze dagen. De beste gerechten blijven gedurende de herfst van 2016 op de menukaart van RIJKS staan. Reserveren kan hier!

HHB_COVER_WERKTEKENING_DEF.indd

3. Het nieuwe bakboek uit de Heel Holland Bakt-reeks uit: Heel Holland Bakt mee. Dit nieuwe boek staat vol recepten voor élke thuisbakker. Alle technische uitdagingen uit de nieuwe tv-serie staan in het boek, zodat je zelf thuis kunt meebakken met seizoen 4.

Elk recept wordt uitgebreid uitgelegd met handige stap-voor-stapfoto’s, en er worden veel extra tips en tricks gegeven.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 25,-.

MINOSHARP Combi wetsteen messenslijper

4. Dé tool om je messen goed scherp te houden: een messenslijpsteen. Er zijn twee kanten op deze wet stone: een ruwe en minder ruwe kant.

Deze tool is voorzien van hulprails, die ervoor zorgen dat het mes steeds in dezelfde hoek wordt gesneden. Deze messenslijper is van MinoSharp en te koop via De Bijenkorf.

In deze video zie je trouwens heel handig hoe je zo’n steen gebruikt.

5. Om in de sfeer van messen te blijven: de Clever Cutter is een combinatie van een schaar, mes en een snijplank. Hoe het werkt? Dat zie je hierboven.

Wij zijn benieuwd of deze écht zo goed werkt, of dat het een Tell-Sell achtige fail wordt…

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 36
Sluiten