Culy
Culy Inspiratie 15 augustus 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 33

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

all day bowls verschijnt op 4 oktober 2016

1. Nee, hij is nog niet uit, maar we zijn zó enthousiast dat we niet konden wachten… Denise Kortlever brengt namelijk op 4 oktober haar tweede kookboek uit: All-day bowls. Na het succes van haar debuut, All-day breakfast, komt ze nu met een boek vol verrukkelijke gerechten in een kom.

Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poké. In dit kookboek vind je bijvoorbeeld smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner.

All-day bowls verschijnt op 4 oktober 2016 en gaat € 20,- kosten. Reserveer ‘m alvast!

Hollandsche Waaren kom

2. Dit porseleinen kommetje van Hollandsche Waaren heeft een grachtenpand in het midden. Kun je je soep mooi in de gracht schenken! Voor € 28,- te koop, onder andere bij De Bijenkorf.

StrawBerryBox-1

3. Lekker voor kinderen, maar zeker ook voor ons: de fruit roll-ups van BEAR. Deze “yoyo’s” zijn gemaakt van 100 procent vers fruit en een klein beetje groente. Er komen absoluut geen toegevoegde suikers, fruitconcentraten of conserveringsmiddelen aan te pas.

Het fruit wordt, zonder het te verwarmen of te koken (de vitaminen, mineralen en voedingsvezels blijven zo bewaard), samengeperst. Vervolgens wordt het fruit gebakken op lage temperatuur (42 graden) in een traditionele fruitoven. Tot slot wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden en opgerold tot een jojo.

Er zijn vier smaken: aardbei, appel, framboos en mango. BEAR is vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo en binnenkort ook bij Albert Heijn.

pannenkoek sokken

4. Een stapel pannenkoeken? Nee, een setje sokken! Dit heerlijke sokkenpakket van Otaku Mode maakt ons meer dan vrolijk. Er zijn overigens ook varianten met pizza, sushi en brood. Online te bestellen.

13937832_884766011627612_4615046736399108216_o

5. Ons zusje Roomed organiseert samen met visbar Pesca en conceptstore Hutspot een heerlijke avond voor visliefhebbers: Sea Harvest Dinner.

Op 23 september wordt Hutspot op de Van Woustraat omgetoverd tot een zeepaleis, met tafels vol vis en andere zeevruchten. De avond duurt van 18.30 tot 22.30 en kost € 49,- (inclusief al het eten en drank). Aanmelden kan hier.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 33
Sluiten