Culy
Culy Inspiratie 8 aug 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 32

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

food truck kookboek

1. Niet meer helemaal nieuw, maar we kwamen er nu pas aan toe: het Food Truck Kookboek. Dit lekkere boek in een origineel formaat, mede gemaakt door de mensen achter festival TREK, bevat 40 recepten van de beste foodtrucks van Nederland.

Naast recepten lees je ook inspirerende verhalen van culinaire ondernemers door het hele land. Het boek is voor € 20,- te koop.

vinnies

2. We schreven er al over op Facebook (en die post werd een grote hit): Vinnies krijgt een derde locatie in Amsterdam!

Na twee vestigingen, één op de Haarlemmerstraat en één op de Nieuwezijds Kolk, opent Vinnies op 1 oktober een nieuwe locatie aan de Scheldestraat 45 (Rivierenbuurt) in Amsterdam. De derde zaak biedt evenals de andere locaties een ontbijt- en lunchmenu, maar bij deze nieuwe vestiging kun je straks ook terecht voor een goed glas wijn of een bloody mary bij de brunch of lunch.

jinzu gin

3. Dol op gin? Probeer dan eens Jinzu; een nieuwe Britse gin met Japanse invloeden. In deze gin, gecreëerd door de jonge vrouwelijke bartender Dee Davies, vind je namelijk een vleugje sake en pittige Yuzu-citrus.

Jinzu is onder andere verkrijgbaar bij Gall & Gall en bij de betere drankenspeciaalzaak voor € 44,99 voor een fles van 700 ml.

avocado fooddeco colette

4. Colette Dike, beter bekend als Fooddeco, doet prachtige dingen met avocado’s. Lees ons interview met haar hier!

Nu is er een kookboek: Avocado. Hierin vind je meer dan dertig ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met deze groene vrucht in de hoofdrol. De prachtig vormgegeven recepten en de speciale manieren van bereiding van de avocado, namelijk geshaved, maken het tot een uniek kookboek.

Het boekje is nu te koop voor € 11,-.

Choconchoc

5. Chocoholics ahoi: dit tablet met melkchocolade van Choconchoc is een aanwinst voor je voorraadkast (niet dat -ie daar überhaupt blijft liggen). Dit met de hand gemaakte tablet is voorzien van twee schattige ijsjes van Belgische melk-, pure en witte chocolade. Voor € 4,50 te koop bij De Bijenkorf.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 32
Sluiten