Culy
Culy Inspiratie 25 juli 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 30

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

HEMA pride

1. Kijk, daar worden we gelukkig van. HEMA heeft vanwege de Pride 2016 drie limited edition T-shirts uitgebracht. Een prachtige boodschap in een gezellig jasje.

De shirts zijn voor een tientje te koop bij de HEMA filialen in Amsterdam aan de Jodenbreestraat, Nieuwendijk, Kalvertoren en op het Centraal Station.

nationale_mosselweek

2. Dol op mosselen? Goed nieuws: van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren.

Deze restaurantweek staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Op mosselweek.nl staat een overzicht met alle deelnemende restaurants.

lakrids

3. Een favoriet van Mara Grimm: de snoepjes van Lakrids, op basis van dropsmaak. Deze ‘zomer editie’ bonbons van zoete drop zijn verrijkt met een laagje witte chocolade en een perzikaroma. Onder andere te koop bij De Bijenkorf.

Dille Kamille biertje sfeer kopie

4.  Dille & Kamille ken je van het heerlijke servies, bakvormen, ouderwetse snoepjes en houten lepeltjes. Maar het bedrijf lanceert deze zomer… een eigen biertje!

Het is een fris witbier, op smaak gebracht met kamille, gebrouwen door De Naeckte Brouwers uit Amstelveen. Het biertje (en bijpassend glas) is verkrijgbaar in alle Dille & Kamille winkels.

0006436_hollandse-buffelmozzarella

5. De mozzarella die je vindt op het marktplein van ZTRDG is Hollandse buffelmozzarella, van Alfons en Andra van Buffalo Farm Twente in Denekamp. Mozzarella uit eigen land, hoe gaaf is dat?

Vijf dagen per week wordt in de buffelboerderij verse mozzarella gemaakt, waarbij alleen buffelmelk van eigen buffels wordt gebruikt. Per week wordt er zo’n 900 kilo mozzarella gemaakt. En… ook burrata! Superlekker.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 30
Sluiten