Culy
Culy Inspiratie 18 juli 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 29

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

nubia eggplants or tiger Solanum melongena vegetables outdoors at farmer's market in natural summer daylight

1. Van deze gestreepte aubergine word je toch vrolijk? Superlekker om ze te grillen, of ze te gebruiken in huisgemaakte baba ghanoush. Verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor € 1,39.

Le Creuset theepot

2. Op deze turquoise theepot word je toch direct verliefd? Van Le Creuset, uiteraard. Je betaalt er wel 50 euro voor, maar oh… dan heb je ook wat.

Sergio Herman Fever Tree

3. Ken je die mooie tonicflesjes van Fever-Tree? Topchef Sergio Herman heeft nu een eigen smaak voor het merk ontwikkeld: een tonic op basis van clementines en kaneel.

De tonic is perfect voor bijvoorbeeld cocktails of longdrinks met gin of wodka, maar ook puur is het een heerlijk verfrissend drankje. De tonic is nu te drinken in de restaurants van Sergio Herman en bij Frites Atelier in Amsterdam, binnenkort zijn de flesjes ook te koop via www.sergioherman.com en bij slijterijen.

Cole Mason koper

4. Is je koperverslaving nog niet gestild? Deze peper- en zoutmolen van Cole & Mason zijn absolute pareltjes op je aanrecht. Per stuk: € 29,95 (onder andere te koop bij De Bijenkorf).

Abbot Kinneys Almond Start0001

5. Nieuw van het jonge Nederlandse yoghurtbedrijf Abbot Kinney’s: Almond Start. Deze amandelyoghurt is een plantaardig alternatief voor yoghurt, gemaakt van biologische Siciliaanse Tuono amandelen.

Na de oogst worden ze gekraakt, geblancheerd en fijngemalen. Die gemalen amandelen worden door water geroerd, tot een driedubbel dikke amandelmelk en daar maakt Abbot Kinney’s haar Almond Start van. Net zoals je met koemelk kunt doen, of met soja of kokos.

Daar worden we blij van! Te koop bij Ekoplaza en andere natuurwinkels, in 125 ml (€2,49) en 400 ml (€4,29).

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 29
Sluiten