Inspiratie 11 jul 2016 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 28

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Bk pannen

1. Een lijn prachtige pannen is de serie ‘Keramiek’ van BK. Er zijn drie formaten kookpannen: 12, 20 en 24 cm, allen uitgevoerd in glanzend grijs keramiek.

Dit materiaal is bestand tegen extreme temperatuurverschillen: vanuit de vriezer kan de pan op het gasfornuis worden gezet en zelfs in een hete oven. Ook fijn: keramiek heeft een natuurlijke anti-aanbaklaag, waardoor je maar een klein beetje olie of boter hoeft te gebruiken.

Naast keramiek heeft BK tevens een nieuwe lijn met koperen en emaillen pannen.

Ontbijt ontbijtboek van Mara Grimm

2. Ontbijt is hét ontbijtboek van Mara Grimm met heerlijke verhalen over ontbijt, een stukje geschiedenis, lekker recepten en fijne tips. Het is een prachtig boek, met schitterende foto’s en een frisse vormgeving. Hij ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 25,-.

Op Culy.nl deelt Mara trouwens ook elke week haar favoriete ontbijtadresjes van over de hele wereld. Check ze hier!

vanblik

3. Eten uit blik heeft natuurlijk niet het allerbeste imago. Dat beeld wil Maartje van Blik graag veranderen.

Ze maakte drie gerechten en stopte die in een blikje: pulled pork, gehaktballen in satésaus en gehaktballen in tomatensaus. Het rundvlees komt van de bekende Limousin runderen en de pulled pork wordt gemaakt van Label Rouge Porc.

Deze blikjes zijn vooral ideaal op de camping of op een ander avontuur in de buitenlucht. De blikjes zijn op verschillende manieren te bereiden (in een pan, au bain-marie, of boven een gasbrander). Eten doe je direct uit het blik, met een stevig stuk brood en een lekkere salade.

De blikjes zijn onder andere te koop via Bever.nl.

The Ketchup Project

4. In Kenia wordt 40 procent van de tomaten weggegooid, omdat ze er geen eerlijke prijs voor krijgen. Dat is zonde, van de tomaten én voor de boer. Daarom gaat The Ketchup Project er samen met de Keniaanse boeren ketchup van maken. De boer verdient zo veel meer aan zijn tomaten en voedselverspilling wordt aan het begin van de keten aangepakt.

De ketchup wordt gemaakt van tomaten die op lage temperatuur en in z’n geheel worden gedroogd. Daardoor blijven voedingsstoffen en vezels behouden en krijgt de ketchup een lekkere structuur. Ook bevat de ketchup ruim 30 procent minder toegevoegde suikers dan reguliere ketchups.

De crowdfunding campagne is inmiddels succesvol, en de eerste batch ketchup kan in ieder geval worden geproduceerd. Maar hoe meer er wordt verkocht, des te groter de impact die op de Keniaanse landbouw gemaakt kan worden. Dus help mee: www.theketchupproject.nl.

H&M theedoek

5. Deze theedoek van biologisch katoen van H&M Home heeft een té leuke print. Te koop voor € 5,99.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 28
Sluiten