5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 26

Culy 27 jun 2016 Inspiratie

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Camper Vin

1. De bag-in-box wijnen zijn een heuse trend. Aan de zak met wijn zit een handig kraantje; na ieder glas wijn wordt de zak vacuüm getrokken waardoor er geen zuurstof bij de wijn kan komen. Hierdoor is de wijn langer houdbaar dan uit een fles.

Een van de leukste verpakkingen die we zagen, was die van de Camper vin box. In deze kartonnen auto zit een droge, frisse wijn uit Zuid-Afrika, gemaakt van de bekende Chenin Blanc druif.

De box kan zo in de koelkast of koelbox en is dus ook ideaal om mee te nemen naar een park, picknick of vakantie. Prijs: € 12,50 voor 2,25 liter, te koop bij HEMA.

Lowlander White Ale

2. Nog iets lekker alcoholisch, dat we in de FoodWeLove-box van juni vonden: Lowlander White Ale bier.

De mannen van Lowlander brouwen bier dat vol zit met smaak. In de White Ale proef je bittere sinaasappel, vlierbloesem en kamille. Met een stoere ijsbeer op het etiket; een eerbetoon aan ruige zeevaarder Willem Barentsz die in de ijskoude winter op Nova Zembla zijn bier ontdooid hield door een vuurtje onder het vat te laten branden.

Je kunt de biertjes van Lowlander onder andere kopen bij Sterk in Amsterdam en online bij ZTRDG.

JAMIE OLIVER Springvorm 20 cm

3. Een springvorm is een musthave in je keukenkastje, al was het alleen maar om goddelijke cheesecakes en appeltaarten in te bakken. Dit blauwe exemplaar van Jamie Oliver wakkert onze baklust alleen nog maar meer aan.

Fettuccine-uovo

4. Wij zijn groot fan geworden van de pasta’s van het Italiaanse familiebedrijf Rustichella d’Abbruzzo.

Ze gebruiken pure producten, zoals durumbloem van harde tarwe en bronwater uit de Apenijnen. Door het gebruik van bronzen mallen ontstaat een mooie ruwe pasta, waardoor sauzen goed aan de pasta hechten. De pasta wordt een paar dagen lang op lage temperatuur gedroogd, en dat komt de smaak zéér ten goede.

Het bedrijf maakt allerlei soorten pasta; van orzo tot bucatini. Maar onze favoriet is de fettuccine; kleine lintpasta, plat en dik, maar smaller dan tagliatelle. Heerlijk met Parmezaan en boter, of alla carbonara met spek, kaas en ei.

De pasta’s zijn online te koop bij DirectlyFrom.nl.

Brun & Renard Keltisch Zeezout met Kristal Structuur Open (1)

5. Ons favoriete zout, van Brun & Renard, is gewoon bij de Appie te koop. Naast ‘gewone’ fleur de sel zijn er vier andere smaken: Himalaya zout, zwart Hawaiiaans zout (met vulkanische actieve kool), Keltisch zeezout met kruiden (tijm, oregano en rozemarijn) en Keltisch zeezout met chilipepers. Lékker! De prijzen variëren van € 2,99 tot € 3,99.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 26
Sluiten