Culy
Culy Inspiratie 30 mei 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 22

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

het-no-tella-slot-d55

1. Woon je samen met vrienden of hongerige huisgenoten? Hell no dat iemand het laatste restje Nutella uit je pot op snoept. Met dit Nutella-slot (€ 9,95, hier te bestellen) heb je daar sowieso geen last meer van.

Dansk_saucepan_teal_03_Comptoirdesobjets

2. Terug van weg geweest, de Kobenstyle collectie van Dansk. Deze design klassiekers ontworpen door Jens Quistgaard in opdracht van Dansk zijn al op de markt sinds 1956. En nu zijn deze pannen, gemaakt van geëmailleerd staal, te koop in de webshop van Comptoir des Objets. Wij zijn fan!

Michel et Augustin Petites baguettes dark chocolate salt

3. Laat Culy’s Monique en Liselotte vooral niet los in een supermarkt tijdens lunchtijd. Dan wordt er altijd véél meer gekocht dan nodig. Zo stuitten we op deze koekjes van het Franse merk Michel et Augustin: petites baguettes dark chocolate salt.

Waarom de naam half Frans, half Engels is, geen idee. Waarom het kleine stokbroodjes worden genoemd, no clue, het zijn meer éclairs in koekjesvorm. Maar lekker zijn ze zeker!

0006459_zomerpostelein

4. Zo ontzettend lekker, postelein. Deze zomerpostelein komt vers van het land, smaakt fris sappig en heeft een bite die goed te combineren is, bijvoorbeeld in soepen of salades. Let op: postelein is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar.

Via de webshop van ZTRDG haal je ‘m vers in huis. En dan meteen gebruiken!

Andre Chiang terug in RIJKS

5. Topchef André Chiang (André, Singapore en RAW, Taiwan) keert op zondag 19 juni terug naar RIJKS. Na het driedaagse gastoptreden afgelopen najaar is er een nieuwe kans om de meester aan het werk te zien en dit keer zijn verfijnde keuken van restaurant André te proeven.

Ter gelegenheid van de presentatie van zijn nieuwe boek Octaphilosophy: The Eight Elements of Restaurant André koken Chiang en Joris Bijdendijk samen een menu van signature dishes. Boek snel!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 22
Sluiten