Culy
Culy Inspiratie 9 mei 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 19

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

40a779b0-e4ec-40bc-a4e5-9c8277c22894
Bron: KRO-NCRV

1. Een nieuw programma op de Nederlandse tv over voedselhypes en gezondheidsmythes: Broodje Gezond.

In de media buitelen dagelijks deskundigen en diëtisten over elkaar heen met nieuwe uitspraken en adviezen over onze voeding: vlees is kankerverwekkend, sinaasappelsap is net zo slecht als cola, E-nummers zijn vergif en van brood word je dik. Tel daarbij de meningen van talloze gezondheidsgoeroes, de foodies en de fitgirls op en de voedselverwarring is compleet.

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris gaan op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Wij hebben er zin in! Vanaf dinsdag 17 mei te zien om 21.10 uur op NPO 3.

 FRANTOIO MURAGLIA Extra Virgin Olive Oil Intense Fruity 500 ml

2. Deze extra virgine olijfolie van Frantoio Muraglia is intens fruitig, maar we werden vooral verliefd op de fles.

Deze olijfolie komt uit de Italiaanse streek Apulië en is gemaakt van Coratina-olijven. De keramische karaf is handgemaakt en bevat 500 ml olie. Te koop via De Bijenkorf.

Cornersmith_3D

3. Lokale producten, duurzaamheid, conserveren en niets verspillen zijn dé succesfactoren van eetcafé en inmakerij Cornersmith in Marickville (Sydney). Eigenaren Alex Elliott-Howery en James Grant brengen in dit kookboek hun verrassende gerechten.

Denk aan boerenkool-appelsalade met karnemelk-dressing, kiemgroenten & zaden, rabarber met hibiscus of kruidig gehakt met zelfgemaakte granaatappelsiroop. Afgewisseld met allerhande recepturen om overschotten aan fruit en groenten te conserveren. Van ontbijt tot kruidenzout; van homemade labneh tot en met inmaakradijsjes en sprankelende hoofdgerechten.

Cornersmith is vanaf 11 mei te koop voor € 24,95 in de (digitale) boekhandel.

0001773_notenbrood-krent-walnoot

4. Dit notenbrood met krentjes en walnoten van Edwin Klaasen van Desemenzo is zo verschrikkelijk lekker. Met een lik roomboter smaakt het al onovertroffen, maar natuurlijk kun je het ook beleggen of serveren bij een kaasplankje. Te koop via ZTRDG.

gaby_foto

5. Gaby Zwaan, kunstenaar, social media-kampioen (en wat ons betreft de leukste man op Snapchat), is bezig met een tof project in Las Vegas: Mission31. Samen met de iconische MGM entertainment group gaat hij een themepark openen mét een high tech dinner show waar niemand minder dan Heston Blumenthal gaat koken. Wow!

Omdat er geld nodig is om dit project te financieren (de officiële investeerders zetten pas over een paar maanden de kraan open) organiseert Gaby een fundraising lunch bij restaurant Het Geheim van Edam.

Op zondag 22 mei om 12.30 uur vindt deze 8-gangen lunch plaats. Hiermee steun je Gaby en verwen je jezelf met ongelofelijk lekker en verassend eten. Er zijn slechts 31 plaatsen à €175,- beschikbaar. Reserveren kan hier.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 19
Sluiten