Culy
Culy Inspiratie 8 mei 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 19

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

1. Toen we voor het eerst dit pakje zagen, dachten we dat er melk in zou zitten. Maar nee: het is gevuld met quinoa! En wel van Lola Quinoa. De schenkverpakking met draaidop ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook nog eens echt handig portioneren.

In het pakje vind je volkoren quinoa gemengd met hazelnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten. En nu komt het grappigste: deze quinoa komt van Nederlandse bodem! Lola staat voor ‘low lands’ en groeit op onze lage landen, in plaats van op het hoge Andesgebergte van Zuid-Amerika.

In samenwerking met de Universiteit van Wageningen heeft dit merk verschillende rassen op natuurlijke wijze gekruist. Deze quinoa kan goed in de Nederlandse buitenlucht groeien. De Nederlandse telers krijgen een eerlijke prijs betaald en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is goed voor het milieu en uiteindelijk goed voor ons!

Lola Quinoa is onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Deen, Ekoplaza en Sligro.

2. Sergio Herman begon er mee in zijn restaurant Oud Sluis en later bij The Jane: koks in denim schorten. Vele restaurants volgden en inmiddels is de trend ook in de thuiskeukens doorgedrongen. Dit exemplaar van H&M Home haal je al in huis voor € 19,99.

3. Ja, je leest het goed: er bestaat stroopwafel likeur! Het merk Chocansweets maakt deze zoete likeur en stopt ‘m in een typisch Hollandse fles. Voor € 16,95 te koop, o.a. bij De Bijenkorf.

4. Na het succes in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten!

Met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier worden gevolgd, de Keuringsdienst van Waarde Quiz, een nieuwe reeks van Broodje Gezond, de specials Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis en tal van nieuwe documentaires.

Meer informatie is te vinden op www.npo3.nl/food.

5. Instock redt graag eten. Bijvoorbeeld aardappels die anders weggegooid zouden worden, daar brouwt Instock Pieper Bier van. En nu maken ze ook granola, van geredde bierbostel van Brouwerij Troost.

Bierbostel is het voedzame moutrestant, boordevol vezels en eiwitten, dat overblijft na het brouwen van bier. Samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon heeft Instock een amandel-kaneel-honing granola ontwikkeld met bierbostel als hoofdingrediënt. Zo begin je je dag niet alleen heel lekker en gezond, maar ook nog eens heel verantwoord.

De granola is verkrijgbaar bij Instock Amsterdam, Den Haag en Utrecht voor €3,50.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 19
Sluiten