Culy
Culy Inspiratie 11 apr 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 15

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Love & Lemons kookboek

1. Het Love & Lemons kookboek is hét kookboek van foodblogger Jeanine Donofrio, waarin ze met de lekkerste verse groenten kookt. De recepten zijn fris en makkelijk, van appels en asperges tot pompoen en paprika: voor elke groentesoort is er een (vaak vegetarisch) recept.

Het blog van Jeanine is hiermee absoluut succesvol samengepakt tot een prachtig kookboek. Nu te koop voor €30,-.

Late-Tea-Amstel-Hotel2

2. Het Intercontinental Amstel Hotel is de uitgelezen plek voor een uitgebreide (en vooral luxe) afternoon tea in de hoofdstad, maar sinds kort hebben ze iets nieuws op het menu. De zogenaamde Late Tea is een combinatie tussen de bekende afternoon tea, maar dan meer in borrelstijl.

Hierbij krijg je voor €52,50 per persoon een keur aan hapjes (vier gangen, variërend van hartig tot zoet, inclusief scones) én een aantal bijpassende cocktails gemaakt met thee. Kijk op de website voor meer informatie en reserveringen.

Serranoham

3. Hou je van Spaanse delicatessen en tapas? In de webshop ShopAndalucia vind je de meest heerlijke Spaans delicatessen, die bij plaatselijke producenten zijn uitgekozen. Bijvoorbeeld serranoham uit Trevélez en Ibérico-ham en chorizo uit de Pedroches. Uiteraard is er ook goede olijfolie uit Andalusië. 

Onze favoriet is de tomatentapenade en de mango-jam, maar ook bijzonder is olijfolie met chocolade uit Malaga. Lekker bij het ontbijt op een geroosterd broodje!

4. De kleine blenders waarmee je smoothies voor één kunt maken, worden steeds populairder. Zeker als je in je eentje woont, of een partner hebt die niet van sapjes houdt.

Wij zijn fan van de Smoothie 2 Go mini blender (voor € 49,95 te koop bij XD Design). Je mixt meteen je drankje met de roestvrij stalen messen in de beker (van 550 ml). Dop op de beker (deze heeft een handige drinktuit) en je kunt gaan!

De mesjes zijn trouwens heel krachtig; zelfs noten, ijsblokjes en hard fruit wordt goed gemengd. Ideaal voor in kleine keukens!

Olijck worsten

5. Dol op worst? Well, we’ve got some good newsWorstenmakerij Olijck uit Haarlem ontwikkelt voor elke stad een lokale droge worst, gemaakt met én bijpassend bij een lokaal biertje. Zo maakten ze een worst met Jopen bier uit Haarlem, “De Olijcke Joop”. Iinmiddels hun best verkopende product en bekroond met gouden oorkondes, van zowel het Slagersgilde als het Worstmakersgilde.

Inmiddels werken de Olijcke worstenmakers samen met brouwerijen, zoals Hertog-Jan uit Arcen, Koperen Kat uit Delft, Oersoep uit Nijmegen, Kompaan uit Den Haag en Guinness uit Dublin.

Om alles van het varken te gebruiken verkoopt Olijck naast droge worst ook verse saucijzen, buikspek, rookworst en rillettes. Het vlees komt van duurzaam gehouden varkens van Livar, Beemsterlant en Heydehoeve. Aan het vlees wordt verder weinig toegevoegd behalve kruiden, alcohol en pekelzout.

De worsten zijn te koop bij Marqt, speciaalzaakjes en via de webshop. Wij zijn fan!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 15
Sluiten