Culy
Culy Inspiratie 28 mrt 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 13

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

ExtreemBeleggen-press-cover-sfeer

1. Een broodje Patatje Joppiesaus-chips en perzikjam, een witte boterham met melkvellen, of een combinatie blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op je brood. Het Nederlandse bammetje is verleden tijd, als het aan de makers van het boek Extreem Beleggen ligt.

In dit boek, dat op 2 april in de boekhandels ligt, vind je de meest verrassende, soms krankzinnige maar altijd smakelijke recepten voor extreem belegde broodjes. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Snor, en dan weet je dat ‘t wel, ehh… ja, snor zit.

Vondelpark3

2. Hét restaurant in het Amsterdamse Vondelpark is Vondelpark3. Hier kan je de hele dag door terecht voor alles waar je trek in hebt, maar sinds kort serveren ze er in het weekend ook het Familie Ontbijt.

Voor €22,50 per volwassene en €12,50 per kind wordt je tafel bedolven met warme broodjes, croissants, luxe beleg, yoghurt met verschillende muesli’s & cruesli’s, scrambled eggs en mini tosti’s. Als klap op de vuurpijl wordt het ontbijt afgesloten met een prachtige taart van American pancakes.

taartdoosjes

3. Maak iemand blij met een taartje! En als je dan een taartpunt verpakt in deze té leuke taartdoosjes, die je online via Etsy bestelt, dan wordt het helemaal een feestje. Goedkoop is het niet: € 4,11 voor vijf doosjes.

Let's salsa

4. Let stortte ontdekte tijdens haar sabbatical de Mexicaanse keuken. Ze werkte met allerlei tacotruck-chefs en leerde zo de kunst van het taco en salsa maken. Terug in Nederland begon ze haar eigen salsa’s en hot sauces te ontwikkelen, onder de geniale naam Let’s Salsa.

Haar sauzen (er zijn vier smaken: ananas-habanero, paprika-chipotle, rode peper en bieten-dille) levert ze aan horeca en winkels (o.a. Marqt en Bilder & de Clercq in Amsterdam). Ook zijn ze online te koop.

Naast het maken van salsa’s trekt ze er ook op uit met haar eigen taco truck, bijvoorbeeld op het Soul Food Festival en de Rollende Keukens (12 t/m 16 mei). Daar serveert ze Mexicaanse streetfood met een Californische twist; uiteraard op smaak gebracht met haar eigen hot sauces.

le comptoir de mathilde chocolade

5. Goede chocolade is er om direct verslonden te worden. Wel zo fijn dat Le Comptoir de Mathilde een hamertje bij hun melkchocolade met walnoten cadeau doet. Leef je uit! Te koop bij De Bijenkorf voor € 17,95.

 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 13
Sluiten