Culy
Culy Inspiratie 20 mrt 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 12

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

1. Amsterdammers met een voorliefde voor gezond en lekker eten opgelet: hier is CRAVE Good Food. Deze Amsterdamse meiden maken salades en andere healthy gerechten die onder andere bij Marqt verkocht worden.

Wij hebben alle maaltijden voor jullie geproefd, en onze absolute favorieten zijn de spring rolls met hoisinsaus en de Thaise-stijl noodle-salade met groenten en geroosterde pinda’s. Perfect voor on-the-go en op kantoor! Meer informatie vind je hier.

2. Fan van foodfestivals? Rrrollend heeft weer de leukste plekken weten in te plannen. Met maar liefst 22 steden op de planning staat er een mooi seizoen voor de deur!

Zo kun je culinair genieten tijdens het Hemelvaart weekend op het Energiepark in Leiden, of tijdens het Pinksterweekend op het Lange Voorhout in Den Haag. Benieuwd wanneer Rrrollend bij jou in de buurt staat? De foodtrucks zijn bekend dus kijk op de website waar jouw favorieten zijn te vinden.

3. In het boek Mijn keuken van Galicië neemt Isabel Meniño je mee naar Galicië en de eetcultuur van dit noordwestelijke deel van Spanje. Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten die zijn meegereisd met Manolo, de vader van Isabel, en door hem aan zijn dochter zijn doorgegeven.

Octopus, stokvis, krab en kokkels zijn karakteristieke producten in de Galicische keuken, maar ook vleesgerechten, brood en taarten komen aan bod. Nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

4. Paper & Tea is een geweldige winkel in Berlijn, gespecialiseerd in zeldzame theeën en prachtige thee accessoires zoals kopjes, theepotten en mooie potten voor je losse thee. We schreven er in 2013 al over, maar nu is de thee eindelijk ook in Nederland te koop!

Je vindt de bijzondere thee onder andere bij De Bijenkorf. Op de verpakking alleen al word je verliefd…

5. Onze nieuwe verslaving op kantoor is de bijna-kant-en-klare porridge (havermoutpap) van Rude Health. Er zijn twee soorten: met amandel en met hazelnoot. Je maakt ze binnen 2 minuten met kokend water of, als je wilt, warme (plantaardige melk). Even doorroeren en genieten maar! Voor ons ideaal als ontbijtje op kantoor.

De potjes kosten € 1,85 per stuk en zijn online te koop via ZTRDG.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 12
Sluiten