Culy
Culy Inspiratie 7 mrt 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 10

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Granola for gangsters

1. Een tijd geleden proefden we de Granola for Gangsters bij TOKI in Amsterdam. Instantly hooked. Inmiddels is de granola ook te koop bij Quartier PutainWake & Bake at Bouncespace en Local Goods Store, allen in Amsterdam. En: een webshop is in de maak.

En leuk nieuws: Sarah, de maker van Granola for Gangsters, is nu bezig een basislijn granola te ontwikkelen die binnenkort bij Marqt verkrijgbaar zal zijn.

cheese grater0001

2. Voor het raspen van kaas gebruiken we eigenlijk al eeuwen onze Microplane-rasp. Maar onlangs kregen we de Cheese Grater van Tomorrow’s Kitchen (het merk wat voorheen VacuVin heette) op ons bureau.

Het fijne aan deze handrasp is dat -ie een uitneembaar opvangreservoir heeft. De geraspte kaas wordt hierin opgevangen, je hoeft er dus geen apart bakje onder te doen. Klinkt overbodig, is superhandig. Te koop bij allerlei kookwinkels en online.

gizzi's healthy appetite

3. Yes, onze favoriete stylish chef Gizzi Erskine is terug met een nieuw boek! In Healthy Appetite vind je meer dan 100 heerlijke gezonde gerechten om je tanden in te zetten.

Wij vinden het een tikje jammer dat ze de gezonde kant op is gegaan (net als Jamie, Nigella en nog honderd anderen), maar de recepten zien er wel érg lekker uit. Denk aan Koreaans gefrituurde kip, truffel- pappardelle en Boeuf Bourguignon. En, eentje die we gauw willen testen: clafoutis met witte chocolade en kersen.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 25,-.

bieslook-kweekpot-41330088-product_rd

4. Leuk van HEMA, deze bieslook kweekpot met zaadjes en kokostabletten. Zaai en oogst je eigen kruiden in de vensterbank, op het balkon of in de tuin! Voor € 5,- te koop, en de pot zelf is natuurlijk ook al heel gezellig.

frxcordon-negronadal

5. Wijnhuis Freixenet heeft een limited edition cava uitgebracht, in een matzwarte fles met gouden polkadots, geïnspireerd door Spaanse flamencojurken. Deze Spaanse bubbel is vanaf eind maart in de winkel verkrijgbaar voor € 8,99 (onder andere bij Gall & Gall en de zelfstandige slijter).

 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 10
Sluiten