Culy
Culy Inspiratie 6 mrt 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 10

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Foto: The Dylan Amsterdam

1. Cocktail-lovers opgelet vanaf vandaag t/m zondag 12 maart vindt de eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week plaats. Deze hele week geven de meest toonaangevende bars van Amsterdam workshops en ontwikkelen zij signature cocktails en longdrinks.

Want waar moet je nu heen voor een echt goede cocktail? Amsterdam Cocktail Week gaat je daarbij helpen! Op de site vind je alle deelnemende bars en het programma.

2. La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je in haar boek Verrukkelijk Rome mee naar haar keuken: van oma’s recepten tot en met moderne, hedendaagse gerechten.

Start je dag met maratozzi, de kleverige en gevulde broodjes die al sinds de middeleeuwen zeer populair zijn. Maak de echte gnocchi alla romana of ossobuco al pepe e vignarola, zoals die in restaurant La Campana wordt geserveerd. Waan je op een zonnig terras in bruisend Rome en serveer bij het aperitief eens mozzarella in carrozza of sluit het avonddiner af met affogato al caffè (ijs verdronken in koffie).

De fotografie in dit boek werd gedaan door David Loftus, bekend van Jamie Oliver. Vanaf nu in de boekhandel voor € 24,95.

3. Dit porseleinen kopje met reliëf is toch té mooi? Zo kun je thuis een afternoon tea in stijl organiseren… Van H&M Home, voor € 7,99 te koop.

4. De bar in het Amsterdamse Pulitzer Hotel, genaamd – hoe kan het ook anders – Pulitzer’s Bar, heeft sinds deze maand een compleet nieuw cocktailmenu. Daarop vinden we spannende mixdrankjes zoals de MoneyPenny, Far East Gimblet, de Paloma en Buena Vida. Die laatste is erg bijzonder: kokos met rum, bananensiroop, cashewmelk (!) en ananas-sap.

Maar laat je vooral ook verrassen door de bartenders van de Pulitzer’s Bar. Naast dat ze met liefde aan de slag gaan met jouw favoriete smaken (wij vroegen bijvoorbeeld om een gerookte whisky en kregen een geweldige cocktail op basis van Lagavulin Single Malt Scotch), kunnen ze ook nog eens erg leuk vertellen over hun drankenkast.

Naast drankjes zijn er fijne snacks in de bar te bestellen, zoals bitterballen (ook van kreeft!), steak tartare en krokante gefrituurde garnalen.

5. Cashewnoten met witte chocolade. Je verwacht het niet, maar het is een topcombinatie! Bij ZTRDGSnel bestellen, dus. verkopen ze deze nootjes-met-een-coatje in fijne zakjes van 125 gram, die eigenlijk véél te snel op zijn.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 10
Sluiten