Culy
Culy Inspiratie 28 september 2017

13 x waarom wij op de Culy redactie zo van de herfst houden

Ons favoriete jaargetijde? De herfst, zonder twijfel. Okee, die hoosbuien en windvlagen in Nederland zijn we liever kwijt dan rijk, maar je krijgt er zoveel moois bij cadeau.

Prachtig gekleurde bladeren die langzaam van de bomen vallen, de temperatuur die langzaam daalt waardoor we elke dag een laagje meer aan kunnen trekken, tijd voor dampende thee, zoete baksels uit de oven, slow cooked stoofpotjes, warme chocolademelk, pompoentaartjes, pittige koffie met wolken melk…

We kunnen nog wel even doorgaan. We doen het liever in een lijstje: 13 redenen waarom wij op de Culy redactie zo van de herfst houden!

1. Pompoen. POMPOEN! Klik hier voor lekkere recepten!

Bron: Flickr

2. Stoofpeertjes horen voor ons bij de herfst en winter. Koop ze lekker bij de groentenboer of maak ze uiteraard zelf.

3. Knolselderij, pastinaak, koolraap, postelein... Heerlijk om in de oven te roosteren, of om purees van te maken. Of wat dacht je van knolselderij frietjes, of soep van pastinaak?

4. Stoofpotjes. Lekker lang op het vuur zodat de smaken zich langzaam ontwikkelen en je keuken zich vult met de lekkerste geuren. Met pompoen (daar is -ie weer) en couscous bijvoorbeeld. Of met een prachtige laag aardappelpuree, als een Shepherd’s Pie.

Stock

5. Winterpenen. Gezond, overal verkrijgbaar en op zoveel manieren lekker klaar te maken. Wij koken ‘m graag langzaam en maken er dan soep van, met een scheutje sinaasappelsap voor wat frisheid, of met zoete aardappels voor een nog rijkere smaak. Ook fijn: een flinke scheut kokosmelk en wat fijngesneden koriander voor een Thaise touch.

6. Goede rode wijn. Toch echt het allerlekkerst als het buiten nat is, binnen warm en de open haard aan staat. Mr. Vino geeft tips. En meer tips.

7. Koffie, in alle soorten en maten. Van een loeischerpe espresso als we op staan, tot een goede macchiato aan het eind van de ochtend. Of een bambino voor zoetekauwen, een flat white voor koffieleuten met een voorkeur voor melk, of een herfstige pumpkin spice latte voor hipkippen.

Latte
Bron: Flickr

8. Boerenkool. Eventueel met worst. In Nederland al honderden jaren een traditioneel gerecht, de afgelopen jaren (in Amerika vooral) weer helemaal hip. Ze maken er zelfs chips van!

9. Warme chocolademelk. Met een beetje pepermunt of chili voor wat pit, lavendel om lekker te slapen, een dot zelf opgklopte slagroom of stiekem verkruimelde koekjes erin.

Bron: Flickr

10. Jus. Lekker, zo’n kuiltje bij aardappelpuree, of stamppot, of gewoon bij een goed stuk vlees. Wel zelf maken!

11. Thee. Dampende mokken van je lievelingsthee, of dat nu groene, zwarte, witte of eentje met een smaakje is. Of Chai Tea natuurlijk!

Boek lezen koffie thee bank stock

12. Chocolade. Met Sinterklaas en Kerst heb je genoeg excuses om chocolade te verorberen (kerstkransje, anyone?), maar eigenlijk heb je natuurlijk altijd een goede reden. Omdat het zo lekker is!

13. Niet te eten (helaas), wel heerlijk: het boek The culy way of life van Culy’s hoofdredacteur Monique van Loon. Te koop in de (digitale) boekwinkel en vol heerlijke recepten, tips, verhalen en culinaire inspiratie.

cover - The Culy way of life HR

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
13 x waarom wij op de Culy redactie zo van de herfst houden
Sluiten