Thai aan de Zwolse grachten: BaiYok

Bij Culy houden we van de authentieke Thaise keuken. Dit keer togen we naar het oosten van het land om aan te schuiven bij BaiYok in Zwolle. Gelegen aan de gracht en met de zomeravondzon op het terras, geeft deze Hotspot de perfecte combi tussen zoet, zuur & pittig.

door Cathelijne Cras

Waar sommige restaurants in zwaar weer zitten door de crisis, hebben anderen daar klaarblijkelijk geen last van. Op een gewone woensdagavond zit het verrassend vol bij BaiYok. Zowel binnen in het restaurant als buiten op het terras aan het water zijn de tafels bezet. We nemen plaats in de zon en kijken onder het genot van een potje thee naar de menukaart.

photo 3

De keuze aan gerechten is groot, waaronder de bekende curry’s, diverse Phad Thai varianten en een brede keuze aan vis, kip, rund en vegetarisch. Bij BaiYok zijn bovendien het merendeel van de gerechten gluten- en lactosevrij. Om de keuze tussen zoveel lekkers te vergemakkelijken, zijn er verschillende menu’s samengesteld. Wij gaan voor het zomermenu, waarbij we starten met een combinatie van verschillende gerechtjes. Een loempiaatje, saté van kip en van runderhaas, een garnalenkoekje en in pandan-blad gebakken kip. Drie dipsausjes maken het smaakvolle voorgerecht af.

In het zomermenu worden drie hoofdgerechten geserveerd: een pittige rode curry met kip, krokant gebakken stukjes pangasiusfilet en een koude salade van grote garnalen met rode ui, citroengras en koriander. Een grote schaal witte rijst vergezelt de verschillende smaken en verlicht te pittige curry (indien gewenst). De versheid van de ingrediënten zorgt voor zoveel smaak dat je blijft eten in de flinke porties. Een ijscoupe met sorbetijs sluit het menu en de avond op een frisse manier af. BaiYok is een heerlijke aanrader voor liefhebbers van de Thaise keuken, wij komen graag terug!

photo 1-1photo 2-1photo 4-1

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!