Restaurant Vaartsche Rijn

Hou je wel van een verrassing? Dan kun je je in Restaurant Vaartsche Rijn in Utrecht een avond lang laten verrassen. Ze serveren hier een vast menu van 4 of 5 gangen, dat regelmatig wisselt. Je komt hier voor mooie, spannende gerechtjes met vlees en vis, maar de échte hoofdrol gaat naar groente.

Verrassing!

Bij Vaartsche Rijn werkt het simpel: geef aan wat je niet lust (of mag eten) en ze passen het chef’s menu iets voor je aan. Wat je uiteindelijk te eten krijgt, ontdek je pas wanneer het geserveerd wordt.

En zelfs als je bordje voor je neus verschijnt, weet je eigenlijk nog niet wat je eet: de bereidingswijzen en opmaak van de borden zijn héél bijzonder, bij Vaartsche Rijn. Een gerechtje van lam, Sint-jansui, hooi en daslook bijvoorbeeld, verschijnt voor je neus op een groot bord dat voor driekwart leeg is. Links op het bord ligt de Sint-jansui, opgemaakt met groene stelen van de daslook en bedolven onder een zwart poeder. Alsof het zó uit de grond is getrokken.

groenterestaurant Vaartsche Rijn
Bron: Restaurant Vaartsche Rijn

Jammen met groente

Wat je hier in ieder geval kunt verwachten: streekproducten en vergeten groenten. Véél groenten. Want daar zijn ze hier dol op. Niet voor niks organiseren ze elke laatste woensdag van de maand een groenteJAM. Op die dag jammen ze erop los met de groenten die ze die ochtend hebben gehaald in de groentekas van De Koningshof. Daarmee maken ze nog dezelfde dag spelenderwijs een uniek vegetarisch menu.

Restaurant Vaartsche Rijn zit aan de Westerkade 27, direct aan het gelijknamige treinstation in Utrecht. Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 18:00 uur.

Restaurant Vaartsche Rijn Restaurant Vaartsche Rijn Restaurant Vaartsche Rijn Restaurant Vaartsche Rijn

Tekst: Joyce Bielderman