Royaal Belegd

Alles is royaal bij Royaal Belegd in Sneek: deze eetwinkel slash ontbijt-en lunchroom barst bijna uit zijn voegen van de fijne eetproducten. Bovendien wordt je broodje goed en lekker belegd.

Dik belegde broodjes

Bij een bezoek aan Sneek is Royaal Belegd een heerlijke plek voor een pitstop. Je drinkt er koffie en thee (fairtrade), homemade taartjes, verse sappen en dik belegde broodjes. Waar ze kunnen, gebruiken ze biologische producten van lokale leveranciers.

Eigenaren Roos en Eric denken daarbij goed na over elk product dat binnenkomt. “Net als veel andere mensen willen we graag in een gezonde wereld leven en deze ook goed achterlaten voor onze kinderen. Maar hoe realiseer je dat in de dagelijkse praktijk? Naar ons idee kan dit door elke dag te kiezen voor producten die iets positiefs bijdragen aan de wereld. Zo maken allerlei kleine dagelijkse keuzes en handelingen samen een groot verschil.”

Royaal Belegd

Granola van Tante Luus

Een verschil maken is ook heel lekker, zo blijkt: ontbijt hier met een wentelteefje van Fries suikerbrood – hoe kan het ook anders in Sneek – met kaneel en suiker. Of met een lekkere croissant of yoghurt met granola van Tante Luus met chiazaad en fruit. Ook leuk: sleep een vriend of vriendin mee en ga voor het ontbijtkistje voor twee personen, eventueel om mee te nemen.

Voor de lunch zijn er maaltijdsalades (carpaccio, tonijn, geitenkaas) en koude én warme broodjes met vleeswaren, kaas en salades. Denk aan een broodje met rosbief uit eigen oven, bosui, teriyakisaus, wasabi-mayonaise, sesamzaad en rucola. Of met gerookte zalm, avocado, huisgemaakte dillemayonaise, komkommer en slamix.

Royaal Belegd

Sneek

Royaal Belegd zit op een heel mooi plekje in Sneek, tegenover de Waterpoort. Ze zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur; op zaterdag en zondag gaan ze iets later open.

Tof: ze verzorgen ook de catering van je feestje én staan met hun eigen food truck op allerlei festivals en evenementen.

Vanmiddag heerlijk geluncht bij @royaal_belegd in Sneek. Zeker een aanrader! Met uitzicht op de Waterpoort!

A post shared by ilzi creations (@ilzicreations) on

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!