Redactie
Redactie Aziatisch 15 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Mayur

Mayur in het centrum van Amsterdam wordt al jaren geroemd vanwege haar authentieke Indiase keuken. Het licht is er gedimd, het interieur is een mix van authentiek en modern en het eten eigenlijk altijd goed. 

In de keuken worden verschillende traditionele Noord-Indiase gerechten bereid, van curry’s tot naan en van gegrild vlees tot kip uit de oven. Om de gerechten zo goed mogelijk op smaak te brengen wordt het vlees en de vis vierentwintig uur gemarineerd en dat proef je.

Bijzonder is dat ze een ingebouwde tandoor-oven hebben. Hierin worden gerechten op hoge temperaturen gegaard, waardoor het (naan)brood perfect fluffy wordt en vleesgerechten heerlijk mals.

Naast vlees en vis serveren ze ook vegetarische gerechten, zoals zalige curry’s met paneer, een jonge kaassoort, en groenten.

De prijzen lopen uiteen: van een volledig tasting menu van €37,50 per persoon, tot hoofdgerechten die gemiddeld €25,- kosten. Neem vooral een kijkje op de website voor meer informatie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.