Effen Grijs

Mooi grijs is niet lelijk, bewijst restaurant Effen Grijs in Haarlem. Verwacht hier geen kleurloze dingen op je bord, maar juist eerlijke, betaalbare gerechten met smaken van nu.

Knus

In de Lange Veerstraat in Haarlem – een smal straatje vol kroegjes en restaurants – zit restaurant Effen Grijs. Ze beschrijven het interieur van hun restaurant als traditioneel maar vooral gezellig. Het oogt als een knus eetcafé: een plek om je meteen thuis te voelen.

Uiteraard zijn de muren in effen grijs geverfd en aan de bar hangt een schommel. Dat plekje is alvast voor ons: dat je ‘t weet.

Effen Grijs

Wat eet je hier?

Je eet hier het chef’s menu vanaf 3 gangen of kiest losse gerechten van de kaart, die elke maand wordt vernieuwd. Daarop staan mooie kleine gerechtjes als gamba’s met peer, bloody mary en bleekselderij. Of heilbot met mandarijn, savooiekool en rucola. Ook top: een plateau om te delen, waarbij je een beetje kunt genieten van alles.

Maar er zijn ook grotere gerechten als zeewolf met paprika mojo en bloedworst van Livar. Of runder picanha met biet, parelgort en Taleggio.

Sluit je diner af met zoet: pannacotta met lavendel, vlierbloesem en ananas bijvoorbeeld. Of chocolade met chocolade, perzik en saffraan. De kaas voor het kaasplankje komt van de kaasmakers van Bourgondisch lifestyle.

Effen Grijs

Ga langs bij Effen Grijs

Het restaurant serveert alleen diner, maar je mag ook een wijntje komen drinken. Zo hebben ze hier mooie schenkwijnen van verschillende druivenrassen uit diverse landen.

Effen Grijs is van woensdag t/m maandag geopend vanaf 18:00 uur.