De Pasteibakkerij

Authenticiteit werkt! En dat vakmanschap, passie en liefde voor het vak ook sleutels tot succes zijn, bewijst de Pasteibakkerij in Amsterdam. Vanuit hun werkplaats maken, versturen én verkopen Diny Schouten en Floris Brester handgemaakte charcuterie. Het merendeel komt van de minder makkelijk verkoopbare dieren van varkens die met een goed gevoel zijn grootgebracht.

Het assortiment is erg breed met een ruime variatie aan dieren zoals varkens, konijn en eend. Denk aan terrines, pâtés, wildpasteien, verschillende worsten, gerookt spek, preskop en ga zo maar door.

Doordat alle terrines en worstsoorten zelf worden gemaakt en ook veel aan bedrijven leveren, hebben ze de particuliere verkoop beperkt tot vrijdag en zaterdag. Wel verkopen ze dan ook extra producten zoals dagverse eieren, rauwmelkse boter, stokbroden van Gebrs. Niemeijer, wijnen van Vleck en De Vier Heemskinderen, Lautrec knoflook, Cévenne uien, en rogge-tarwebroden van Mama (Karel Goudsblom, Zwanenburg).

Wanneer het seizoen er naar staat kun je hier ook terecht voor al je wildvlees en boerderijgevogelt (uit zowel Nederland en Frankrijk) van hun ‘huisleverancier’ Pieter van Meel. Dit moet wel van tevoren worden besteld.

Kijk op de website voor actuele informatie omtrent de openingstijden en het assortiment.