De Jongens van Zand en Klei

Een aardappelrestaurant? In Breda?! Daar wilden we meer van weten. Wat blijkt: De Jongens van Zand en Klei is een hele sympathieke zaak waar de pieper centraal staat.

“We zijn een fast casual restaurant gericht op de aardappel” aldus de eigenaar. In de hoofdrol: “de ordinaire knol die we graag in een ander jasje verrassend lekker willen maken.”

En dat dat verrassend kan, zo blijkt wel uit het menu. Van crunchy potato baskets (getopt met heerlijk stoofvlees of garnalen), aardappelsoep, tosti’s van aardappels (dus geen brood, maar een soort aardappel-wrap) en aardappel-tapas om te delen. Bij dat laatste kun je denken aan gebakken krieltjes met een frisse dressing, of zoete aardappel wedges uit de poven.

Ook komt de pieper terug op de drankkaart van De Jongens van Zand en Klei, in de vorm van Pieper Bier (waar aardappel in is verwerkt). We like!

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!