Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Tip van Jet: vegan portobelloburger van de BBQ

Foodjournalist Jet van Nieuwkerk gaat in Jet eet mee, haar nieuwe tv-programma in samenwerking met Coca-Cola, koken en kletsen bij mensen thuis. Ze deelt vast haar favo recepten uit het programma met Culy. Deze portobelloburger is een echte barbecuetopper.

portobelloburger Coca-Cola
Bron: Coca-Cola

We mogen nog even genieten van de (na)zomer en duimen hard dat we nog een flink aantal keren kunnen picknicken in het park of barbecueën in de tuin. Want van buiten eten, krijgen wij nooit genoeg. De buitenlucht en het liefst nog wat zonnestralen op je snoet geven toch altijd een instant vakantiegevoel.

BBQ- en pizzarecepten

Deze zomer is Jet het land doorgereisd om de lekkerste BBQ- en pizzarecepten te maken met de leukste groepen mensen. Dat je buiten ook een lekkere en verrassende maaltijd op tafel kan zetten, bewijzen de recepten die ze met ons deelt wel. Met een portobello bijvoorbeeld maak je in een handomdraai de ultieme vegan burger! Je grilt de paddenstoel op de barbecue en maakt er een zelfgemaakte salsa verde bij. Sla, tomaat en een knapperig kaiserbroodje en je bent klaar.

Zo maak je de portobelloburger

Doe voor de salsa verde de kruiden (inclusief steeltjes) samen met de kappertjes, mosterd, rode wijnazijn en olie in het bakje van de staafmixer of de keukenmachine en maal fijn tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de tomaten in plakjes en maak de blaadjes sla los van elkaar. Snijd de broodjes open en bestrijk de snijkanten met de salsa. Leg op de onderkanten een paar blaadjes sla en de helft van de plakjes tomaat.

Verhit de barbecue of de grillpan en gril de portobello’s aan beide kanten circa 6-8 minuten met deksel op de barbecue gaar. Bestrooi met peper en zout. Leg de portobello’s op de broodjes, verdeel er de rest van de tomaat over en zet de bovenkant van de broodjes erop.

Tip van Jet: Steek de burger met de broodjes vast met een prikker. Dan valt de boel niet meteen bij de eerste hap uit elkaar. En het staat ook nog leuk!

Jet eet mee op tv

De eerste aflevering van Jet eet mee, een tv-programma gemaakt in samenwerking met Coca-Cola, is 1 september te zien op NET 5. Jet toert in de – in totaal zes – afleveringen door het land. Ze schuift aan bij vrienden, families en sportclubs voor een maaltijd en een goed gesprek. Je kunt de afleveringen hier bekijken.

In samenwerking met Coca-Cola

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.